Hlavní obsah

Česká obojživelnice Ledecká skončila v Super-G na 31. místě

Praha
Aktualizováno

Světový pohár v alpském lyžování pokračoval další zastávkou. Tentokrát se lyžařky přesunuly do Evropy, konrétně do švýcarského Svatého Mořice, kde dnes bylo na programu Super-G. Ledecká v dnešním závodě chtěla vylepšit 30. místo ze super-G z Lake Louise. To se jí nepovedlo, naopak. O jednu příčku si pohoršila a poprvé v letošní sezoně SP nebodovala.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati v kanadském Lake Louise.

Článek

Proslulé zimní středisko na břehu jezera Moritzer See bude tento víkend hostit 2. kolo SP v alpském lyžování. Ester Ledecká minulý víkend skvěle zajela v Lake Louise sjezd, ve kterém nejdříve vybojovala senzační první triumf a poté k němu přidala těsné čtvrté místo. Super-G, ve kterém vybojovala na olympiádě v Pchjongčchangu zlatou medaili, se jí ovšem příliš nevydařil. Odnesla si z něj pouze bod za 30. místo.

O kousek jí uteklo její šťastné startovní číslo 26, do závodu se vydala jako pětadvacátá a toto číslo jí moc štěstí nepřineslo. Skončila na 31. místě a poprvé v sezoně si ze závodu neodnáší ani bod. Na vítěznou Italku Goggiovou ztratila 2,23 s. Goggiová, která nikdy předtím závod super-g ve Svatém Mořici nedokončila, vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem, o 0,01 sekundy před krajankou Brignonovou. Vedoucí žena SP Shiffrinová je třetí.

Slalom SP mužů ve Val d'Isere se dnes kvůli větru neuskuteční

Slalom Světového poháru mužů ve Val d'Isere se dnes kvůli nepřízni počasí neuskuteční. Pořadatelé nejprve start, který byl naplánován na 9:30, několikrát odložili a zkrátili i trať, po dvouhodinovém čekání ale závod museli kvůli silnému větru zrušit.

Původně se měl ve Francii dnes jet obří slalom, kvůli očekávanému vydatnému sněžení se ale organizátoři rozhodli program už během týdne pozměnit. Na sobotu přesunuli nedělní slalom, protože doufali, že se jim spíš podaří připravit kratší trať. Jejich úsilí ale zhatil vítr.

V neděli by se podle nového rozpisu měl ve Val d'Isere uskutečnit obří slalom. První kolo je na programu v 9:30, druhé ve 13:00.

Světový pohár v alpském lyžování
Super-G ve Svatém Mořici

Reklama