Dnes Čtvrtek - jasno 15°C
Zítra Pátek - oblacno 20°C
Pátek 29. 3. 2024
Svátek má Taťána
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Vedení Prahy 5 má programové prohlášení. Plánuje investice, zřídí pro ně samostatný odbor
V srpnu byla zahájena komplexní rekonstrukce Raudnitzova domu v Hlubočepích, který bude přestavěn na dům pro seniory. Takto by měla kulturní památka vypadat po rekonstrukci. Vizualizace: P5

Vedení Prahy 5 má programové prohlášení. Plánuje investice, zřídí pro ně samostatný odbor

Vedení Prahy 5, kde v září bývalého starostu Daniela Mazura (Piráti) vystřídala Renáta Zajíčková (za ODS), plánuje do konce volebního období investice do staveb a rozšiřování škol a školek, budování domů pro seniory a kulturních prostor. Další peníze by měly jít na rekonstrukce a úpravy veřejných prostranství nebo budování nových parků a sportovišť. Vyplývá to z programového prohlášení, které schválila rada městské části. Koalici v Praze 5 tvoří ODS, ANO, TOP 09 a STAN a SNOP 5.

Programové prohlášení obměněného vedení městské části je rozděleno do patnácti kapitol. Městská část chce pro investice zřídit samostatný odbor. Ve školství chce vedení radnice postavit novou školu v plánovaném developerském projektu Smíchov City, nový pavilon základní školy Waldorfská v Jinonicích a zrekonstruovat bývalé Rakouské gymnázium v Drtinově ulici pro účely základní školy. V plánu je i stavba školek, například v Košířích.

Kromě toho chce radnice přestavět historický Raudnitzův dům na dům s pečovatelskou službou, kde již je hotový projekt. Další dům pro seniory má vzniknout na Poštovce v Motole. Do historické budovy Smíchovské tržnice by se podle dokumentu měla vrátit původní funkce a rekonstrukce čeká i letohrádek Portheimka a přilehlý park. Radnice chce také nalézt lepší využití Hořejšího nábřeží, vybudovat parky Na Pláni na Malvazinkách a u projektu Waltrovka a vyhledávat místa pro relaxační a klidové zóny.

Radnice chce i postavit novou obřadní síň, případně koncertní sál nebo artové kino. Chce také zahájit významné úpravy Motolského údolí podle již hotové studie. Podle představ radnice by tam mělo vzniknout například nové koupaliště či park.

V plánu je také pokračovat v jednání o odkoupení usedlosti Cibulka, úpravy Chaplinova náměstí na Barrandově, obnovení fotbalového hřiště v Hlubočepech a vybudování nových hřišť a sportovišť například na Cibulce, Dívčích hradech nebo v centrální části Smíchova.


Autor: ČTK

Praha 10: Živnostenský odbor pouze na objednání

25. března 2024 ve 12:28

Počínaje dnem 4. dubna budou čtvrtky určeny pouze pro objednané klienty odboru. S konkrétním referentem se lze domluvit telefonicky či e-mailem nebo se objednat elektronicky.

Další články
Nahoru