Vezmeme vás mezi seniory do Hronova. Radost a dárky tam totiž rozdávala Ježíškova vnoučata

14. prosinec 2019 10:50

Ježíškova vnoučata Českého rozhlasu splnila další přání. Tentokrát zavítala do hronovského Domova odpočinku ve stáří - Justýnka. Dvě mladé dámy obdarovaly všechny tamní obyvatele - zařídily pro ně totiž na jedno odpoledne kavárnu. 

„Jsem moc ráda, že se tady setkáváme a věřím, že si to společně moc užijeme," Jitka Ansorgová, ředitelka hronovského Domova odpočinku ve stáří Justýnka, právě zahájila sváteční odpoledne, které připravila Ježíškova vnoučata.

Čtěte také

„Dnes jsme odstartovali náš advent čas. Máme tady takovou retro kavárničku a cukrárničku a naši klienti se na to opravdu těší. A díky Českému rozhlasu a Ježíškovým vnoučatům, kterým tímto moc děkujeme, můžeme mít ještě takovou svátečnější náladu než normálně."

Ježíškova vnoučata dorazila do Hronova a dvě mladé dámy, sestry Tereza a Denisa, vysvětlují, jak si si vybraly zdejší Domov odpočinku ve stáří Justýnka.
„Projížděly jsme na internetu přání domova, který nám bude nejblíž. Protože jsme každá z jiného města, tak jsme hledaly nějakou zlatou střední cestu. A narazily jsme na Hronov."

Tereza s Denisou se teď zapojily do kavárenského odpoledne a budou servírovat dezerty.

Paní Jiřina dostala navíc ještě speciální obrovský dárek

Čtěte také

„Přála jsem si klec pro ptáka. Protože máme na jídelně papouška a má tam málo volna. Tak aby si mohl trošku poběhat a polétat," říká paní Jiřina.

A pustila se do rozbalování dárku.
„Koukám, že klec není prázdná! Je tam ještě krmení pro papouška. A vidím tady misky a bidýlka, to on potřebuje. Je to nádhera!"

Ptáček bude moci využívat dárek od Ježíškových vnoučat a paní Jiřiny už od dnešního večera.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související