Vstupenky online

Dva úhly pohledu: Zápas dorostu hodnotí Kuchařík a Lidák

Helena Hegeďová, Anna Pavlína Sedláčková • 14.12.2019

Na páteční utkání vsetínských dorostenců s Českými Budějovicemi se připravovali jak hráči, tak fanoušci. Valaši se jako lídři tabulky utkali se svým tabulkovým sousedem a podpořit je přišlo téměř čtyři sta fanoušků. „Atmosféra byla výborná, diváci nás hnali dál až k vítězství," komentoval s nadšením útočník Vsetína Dominik Kuchařík. "„Přišlo přes 300 lidí, takže atmosféra zápasu byla neskutečná. Kotel fandil celý zápas, a jak fandil! Tohle jsem v extralize dorostu ještě nikdy neviděl, takže klobouk dolů,“ podělil se o své pocity gólman hostujícího týmu Martin Lidák.

V pátek se na Lapači odehrál dlouho očekávaný zápas mezi Vsetínem a Českými Budějovicemi. „Přišlo přes 300 lidí, takže atmosféra zápasu byla neskutečná. Kotel fandil celý zápas, a jak fandil! Tohle jsem v extralize dorostu ještě nikdy neviděl, takže klobouk dolů,“ popisuje atmosféru během zápasu budějovický gólman Martin Lidák, který dříve stál v bráně Vsetína. Domácí útočník Dominik Kuchařík to vidí stejně. „Atmosféra byla výborná, diváci nás hnali dál až k vítězství.“ 

Ten měl tušení co od soupeře očekávat, ale i tak je dokázal překvapit, což Kuchařík potvrzuje. „Očekávali jsme, že se budou více držet na puku a hrát víc technický hokej s nahrávkami, ale spíš tam nahazovali a chodili do nás.“ I soupeř věděl, jak Vsetínští hrají. „Samozřejmě, že do zápasu jsme šli s tím, že chceme vyhrát. Viděli jsme videa ze zápasu Vsetína, takže jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého. Za Vsetín jsem hrál ve svých 13 a 14 letech, ale Valaši hráli jiný hokej, než když jsem za ně hrál, takže zkušenosti se do zápasu nijak nepřenesly,“ říká Lidák, který také porovnává hru svého bývalého týmu kdysi a teď. 

Oba hráči se shodují i na celkovém hodnocení zápasu. „V první třetině jsme měli jasně navrch. Bohužel pak přišla zbytečná vyloučení, zbytek zápasu jsme hráli převážně v oslabení, a to se pak těžko dávají góly. To samé v prodloužení při oslabení 4 na 3,“ říká o utkání Lidák. Kuchařík má na zápas obdobný názor, ale z jiného úhlu pohledu. „První třetina se nám nevydařila tak jak jsme chtěli, ale od druhé třetiny jsme začali plnit, to co jsme chtěli po celý zápas a myslím si, že jsme zaslouženě vyhrál,“ hodnotí svůj tým během zápasu hráč Vsetína.

Martin Lidák - brankář HC Motor České Budějovice

Martine, jak vzpomínáte na Vsetín?
Strašně moc jsem se těšil, že si zase zahraju na Lapači. Zažil jsem se Vsetínem spoustu krásných chvil, jak na ledě tak i s klukama mimo led. Na Vsetín vzpomínám jen v dobrém.

Jakto, že jste měli tolik vyloučení?
Zápas byl hrozně vyhrocený a každá chyba znamenala faul. Nemá cenu se vymlouvat na rozhodčí. Fauly byly naprosto zbytečné.

Po první třetině jste skončili ve vedení, s čím jste šli do druhé třetiny?
Do druhé třetiny jsme chtěli navázat na první třetinu. Chtěli jsme zlepšit koncovku, a hrát zodpovědně dozadu, protože jsme věděli, že na nás vlítnou. Bohužel, jak už jsem zmiňoval, přišlo plno zbytečných faulů a tím jsme si prohráli zápas.

Dominik Kuchařík - útočník VHK ROBE Vsetín

Dominiku, ve druhé třetině jste vstřelit gól, jak to proběhlo?
Můj centr na vhazování zablokoval jejich centra, já jsem vypíchl puk obránci a chtěl jsem nahrávat před bránu na volného hráče, ale jejich obránce si to tam srazil.

Ve druhé periodě jste se taky dostali do vedení, co jste očekávali od třetí třetiny?
Chtěli jsme si to pohlídat ve třetí třetině, už jsme se nechtěli hnát dopředu, ale protože jsme tam udělali chybu a dostali jsme dva rychlé góly. Řekli jsme si, že to nevzdáme, fanoušci nás hnali dál za vyrovnáním, což se nám nakonec podařilo.

S čím jste šli do zápasu s Motorem?
S tím, že chceme vyhrát za tři body.

banner pod článkem