Baník před zápasem se Spartou uctí památku obětí střelby. Klub i hráči finančně podpoří pozůstalé

Úterní neštěstí v ostravské fakultní nemocnici, kde po střelbě zahynulo sedm lidí, se promítlo do života v celém městě, tedy i do sportu. Fotbalový klub Baník Ostrava hned natočil video, v němž němž stojí v šatně všichni hráči klubu a promlouvají k nejen sportovním fanouškům.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Rozhodli jsme se, že bychom taky měli pomoct a že by každý člen kabiny měl přispět pozůstalým. Jsme rádi, že se k nám připojí i zaměstnanci klubu. Slyšeli jsme, že něco chystají i fanoušci. Pomoci chce opravdu celý Baník,“ říkají v emotivním černobílém videu brankář Jan Laštůvka a útočníci Nemanja Kuzmanovič s Milanem Barošem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Baník před zápasem se Spartou uctí památku obětí střelby. Kub i hráči finančně podpoří pozůstalé

V týdnu se fotbalisté připravovali na utkání s pražskou Spartou, které je pro Ostravu pokaždé velkým sportovním svátkem. Klub ale řešil i tragédii, která zasáhla do chodu města.

„Baník se v reakci na tragickou událost rozhodl pro konkrétní finanční pomoc rodinám a pozůstalým obětí tohoto otřesného činu. Klub věnuje 150 tisíc korun z výtěžku ze vstupného ze sobotního ligového utkání mezi Baníkem a Spartou,“ přidal mluvčí klubu Marek Lorenc.

„Další finanční prostředky mezi sebou vyberou hráči a zaměstnanci klubu. Tato čáska pak bude na transparentním účtu nemocnice, který byl pro tento účel zřízen.“

Baník se v prestižním duelu chce loučit s podzimní částí první ligy před vyprodaným stadionem úspěšným výsledkem.

„Vítězství na Bohemce hráčům určitě pomohlo, aby se cítili lépe a věřili ve vlastní síly. Sparta je Sparta, sílu má na celém hřišti, ale víme také, kde má slabiny, takže toho budeme chtít využít,“ řekl trenér Slezanů Bohumil Páník.

Zápas Baníku se Spartou je na programu v sobotu od 17.00. Server iROZHLAS.cz z něj přinese textovou online reportáž.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme