Hlavní obsah

Příbram - Slovácko 1:4Slovácko zničilo Příbram za čtvrt hodiny

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Wiesner 0 : 1
7. Juroška 0 : 2
16. Havlík (penalta) 0 : 3
55. Zajíc 0 : 4
59. Petrák 1 : 4
Záznam online reportáže

Příbram

Tragické výkony Příbrami pokračovaly i v sobotu. Už třináct zápasů nevyhrála a 360 minut nedala gól. Slovácko ji na jejím trávníku zničilo už během čtvrt hodiny, po změně stran pak hosté zkázu dovršili a domácí už jen snižovali. Středočeši tak přezimují na posledním místě tabulky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalista Slovácka Jan Navrátil (vlevo)a Martin Zeman z Příbrami (vpravo) v sobuji o míč

Článek

Hosté přijeli bez Petržely, domácí kouč posunul Treglera na stopera místo Šimka, ale střed domácí obrany byl stejně bídný jako v předchozích zápasech. Dvě minuty stačily Slovácku, na které domácí neumí, aby se dostalo do vedení. Hofmann zacentroval z pravé strany, k míči se dostal Sadílek, kterého zadáci jen stínovali, otočil se s míčem a střelou pozemi k tyči nedal Kočímu šanci. Neuběhlo ani pět minut, když Reinberk odcentroval od levé postranní čáry, míč skočil v malém vápně za dohledu příbramských stoperů a Juroška ho ze vzduchu poslal levačkou pod břevno.

Po čtvrt hodině dostal výsledek nádech debaklu. Tragický Kodr poslal v šestnáctce k zemi Hofmanna a Havlík z penalty trefil přesně pravý horní roh Kočího branky. Příbram byla v té chvíli na ručník. Slovácko v poklidu kontrolovalo hru, domácí jako opaření, nebyli schopni kloudné akce. Nepomohl ani příchod Radka Voltra a kanonýra Michala Škody, který nedostal pořádnou přihrávku. Jediná přišla až v závěru prvního poločasu, ale gólman Matouš Trmal si s míčem poradil, aniž se Škoda dostal k zakončení.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Slovácka z jedné z branek proti Příbrami.

Trefa po 420 minutách

Domácí sice po změně stran zlepšili hru, ale znovu je srazila hrubka defenzívy. Nikým nekrytý Kalabiška zkrotil vysoký míč, poslal ho před branku a neatakovaný Zajíc ho ve skluzu poslal počtvrté do sítě. Příbram po hodině hry snížila gólem po 420 minutách. Rezkův trestný kop se odrazil k Petrákovi, který zblízka propálil Trmala. Krátce na to po přihrávce Nového zblízka snížil Škoda, ale sudí gól pro jeho ofsajd neuznal.

Nereagoval ani na pád Slepičky v pokutovém území po lehkém kontaktu s Hofmannem a pro ofsajd neplatil ani další Škodův gól. Příbram si za hustého deště vytvořila převahu, ale všechny nebezpečné situace vyřešil Trmal s podporou obránců. Naopak do další šance se dostal Zajíc, ale Kočí jeho ránu vytlačil na roh. Slovácko znovu vyrovnalo hru a častěji se dostávalo do blízkosti šestnáctky, ale nebezpečné už nebylo. Závěr zápasu odehrály oba týmy spokojení, resp. smíření s výsledkem.

20. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 1:4 (0:3)
Branky: 59. Petrák - 2. Sadílek, 7. Juroška, 16. Havlík z pen., 55. Zajíc. Rozhodčí: Lerch - Vaňkát, Ratajová. ŽK: Kodr, Kočí, Rezek - Reinberk.
Příbram: Kočí - Tregler, Kodr, Nový, Cmiljanovič - Květ (33. Škoda) - Polidar, Petrák, Rezek, Zeman (33. Voltr) - Slepička (69. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.
Slovácko: Trmal - Reinberk (74. Šimko), Hofmann, Kadlec, Juroška - Havlík, Sadílek - Kalabiška, Hellebrand (68. Krejčí), Navrátil - Zajíc (78. Dvořák). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: