Po nepovedeném úvodu prohráli Středočeši poslední zápas roku. Mladá Boleslav – Jablonec 2:3

Před utkáním byla Mladá Boleslav čtvrtá a Jablonec pátý se shodným počtem 32 bodů, když pro lepší umístění Středočechů  hovořilo celkové skóre lepší o pouhý jediný gól. Stejný počet bodů jako Mladá Boleslav i Jablonec měla i třetí Sparta. V posledním utkání roku 2019 si postavení v ligové tabulce však polepšil Jablonec.

První poločas začal čileji Jablonec a byl lepší po většinu pětačtyřiceti minut.

V 9. minutě se Pudil vydal do útoku, a když před soupeřovým vápnem přišel o míč, tak Jablonečtí vyrazili do protiútoku, v jehož finále Doležal v běžeckém souboji přetlačil Hubínka a levačkou se trefil k pravé tyči - 0:1.

V 17. minutě po autovém vhazování na boleslavské polovině hřiště přišel nedaleko vápna Hubínek o míč, což Doležal potrestal druhou zdařilou přízemní ranou k pravé tyči - 0:2.

Ve 20. minutě se konečně střelecky prosadili, když na Buchovu střelu lehce tečovanou bránícím hráčem k levé tyči jablonecký gólman Hrubý nedosáhl - 1:2.

Ve 37. minutě po čtvrtém rohu zvýšil Jablonec vedení opět na dva góly, když Doležalovu hlavičku do boleslavské branky usměrnil Jovovič - 1:3.

Do druhého poločasu  domácí vtrhli s cílem vyrovnat. Podařilo se však jen Středočechům  snížit náskok Jablonce.

V 71. minutě po Buchově centru se z pár kroků obětavou dorážkou k pravé tyči prosadil Mešanovič - 2:3.

Jak říkám...



„V posledních dvou zápasech nás postihla herní i výsledková krize. Byl proti nám kvalitní a vyspělý soupeř, který nám obrat nedovolil. Nebylo nám tentokrát souzeno, soupeř vyhrál zaslouženě. Mám obavu, že přijdeme o Komlichenka, kterého si spousta lidí neváží, ale on už českou ligu přerostl. Je z něho komplexní útočník, zlepšil se v tom, že fotbal hraje i po ztrátě míče, na to však doplatil vyloučením na Spartě. Vážím si jej, protože v Boleslavi se choval vždy týmově. Jablonci závidím Jovoviče, toho bych si do mužstva hned vzal. Čekáme také na vyjádření pražské Slavie ohledně Takácse, když se nevrátí do Boleslavi, začneme hledat stopera. Musíme se posílit v defenzívě, když jsem viděl Jugase v jabloneckém dresu, litoval jsem, že jsme jej v létě neudrželi. V posledních letošních zápasech jsme byli hodně křehcí v defenzívě, v ní se musíme zlepšit personálně i takticky." řekl po utkání  Jozef Weber.

„Do zápasu proti Boleslavi jsme vstoupili dobře dvěma góly z dobrých brejkových situací, které završil Doležal. Potom jsme dostali laciný gól a soupeř se vrátil do zápasu. O přestávce jsem v kabině nabádal hráče, ať nespoléhají na to, že vedou, neboť Boleslav doma spousty zápasů otočila. Druhý poločas jsme ji zbytečnou druhou inkasovanou brankou dostali zpět do zápasu. Měla v určité fázi hodně centrů a od Matějovského hodně překvapivých přihrávek, ale ustáli jsme to, stejně jako soupeř naše dvě velké šance. Vytvořili jsme si hodně šancí, dali venku tři branky a tak jsem s výkonem mužstva i jednotlivých hráčů spokojený. Jeli jsme do Boleslavi s respektem a odvážíme si tři body, kterých si vážíme," řekl kouč Jablonce Petr Rada.








  Mladá Boleslav 13. prosince 2019


FORTUNA:LIGA   dvacáté kolo


FK Mladá Boleslav – FK Jablonec 2:3 (1:3)

Góly: 20. Bucha, 71. Mešanovič - 9. a 17. Doležal, 37. Jovovič * ŽK: Mešanovič, Budínský, trenér Weber * Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný * Diváků: 1248
FK Mladá Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tataev, Pudil (46. Fulnek), Křapka (70. Pech) - Hubínek - Ladra (61. Jiří Klíma), Matějovský, Budínský, Bucha - Mešanovič.
FK Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Břečka, Krob - Jovovič (75. Acosta), Kubista, Považanec, Pilík (89. Plechatý) - Pleštil (68. Hamalainen), Doležal.

(jk, FK Mladá Boleslav, SportovníListy.cz, foto: FK Mladá Boleslav)