Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Darida rozhodl o výhře Herthy jediným gólem utkání, Bayern deklasoval Brémy 6:1

Sport

  17:46
Berlín - Český záložník Vladimír Darida zařídil třetím gólem v této sezoně německé ligy vítězství Herthy Berlín 1:0 nad Freiburgem. Brémy s Jiřím Pavlenkou v brance podlehly Bayernu Mnichov 1:6, hattrickem se blýskl Philippe Coutinho. Obránce Werderu Theodor Gebre Selassie utkání kvůli zranění nedohrál.

Vladimír Darida se raduje ze vstřeleného gólu. foto: Tomáš Frait - MF DNES

Hertha ve třetím duelu pod vedením nového kouče Jürgena Klinsmanna poprvé zvítězila. Postaral se o to v 53. minutě Darida, který si navedl míč na střed hřiště a střelou zpoza vápna ho poslal přesně k tyči. Český reprezentant se trefil podruhé za poslední tři kola. Hertha se posunula v neúplné tabulce na 13. místo, Freiburg klesl na šestou pozici.

Brémy poslal v Mnichově do vedení ranou pod břevno Milot Rashica, Bayern ale skóre ještě do přestávky otočil. V 45. minutě doklepl míč do prázdné brány Coutinho, kterému se Gebre Selassie snažil zabránit ve skórování, ale při zákroku si pohmoždil koleno a musel ze hřiště. V nastaveném čase první půle přidal další gól kanonýr Robert Lewandowski.

Ve druhém poločase už lovil míč ze sítě pouze Pavlenka. Dvakrát ho překonal Coutinho, který tak dovršil hattrick, jednou se trefil Thomas Müller. Druhou branku v zápase a 18. v sezoně zaznamenal nejlepší bundesligový střelec Lewandowski.

Brémy prohrály počtvrté z posledních pěti zápasů a v případě vítězství Düsseldorfu nad Lipskem se propadnou do sestupového pásma. Obhájce titulu Bayern ztrácí čtyři body na lídra tabulky Mönchengladbach, ten má ale zápas k dobru.

Popadesáté v kariéře otevřel gólový účet v utkání Dortmundu jeho kapitán Marco Reus. Na hřišti Mohuče to vedlo k jasnému vítězství Borussie 4:0, vestfálský celek tak zůstává o bod za Bayernem. 

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...