Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Český Google vyhledávač v tomto roce ovládl Karel Gott, Most a vejce Benedikt

Každý rok vydává Google přehled nejvyhledávanějších klíčových slov v několika kategoriích. Google vyhledávač Čechů nejčastěji zaznamenal jména jako Karel Gott, Jan Palach. Co se týče dalších, tak Čechy zajímaly demonstrace, jak uplést pomlázku nebo třeba vejce Benedikt.

Trendy jsou rozděleny do devíti kategorií

Trendy vyhledávání na Googlu se určují podle toho, co zaznamenalo nejvýraznější nárust zájmu oproti loňskému roku. První částí jsou Trendy roku, což jsou absolutní vítězové českého vyhledávání. Seznam je rozepsán ještě v několika podkategoriích - České osobnosti, Události, Smutná loučení, Zahraniční osobnosti, České seriály, Jídlo, Sportovní události a také kategorie Jak?, která se zaměřuje na nejčastější otázky "jak něco udělat". 

Trendy roku ovládl Božský Kája

Absolutním vítězem českého vyhledávání se samozřejmě nemohl stát nikdo jiný než Karel Gott. Ačkoliv se jedná o smutnou událost, tak jeho prvenství v českém Googlu potvrzuje to, jak moc jeho smrt pohnula českou zemí. Za Karlem se umístil český seriál Most a třetí příčku obsadil Notre Dame. 

Podle Googlu měli Češi zájem o nákup iPhonu 11, který se umístil na čtvrtém místě. Další příčky obsadily seriály a filmy Černobyl, Joker a Nabarvené ptáče. Osmou příčku obsadila postava z filmu o Avenger Thanos. Na předposlední příčce je Jan Palach, který se před padesáti lety upálil na Václavském náměstí. Poslední je film Avengers Endgame. 

Českým osobnostem dominuje Jan Palach a Ivana Gottová

I v českých osobnostech se objevil student Jan Palach, který obsadil první příčku. Na druhém místě je Ivana Gottová, na třetím herečka ze seriálu Most Erika Stárková. Další příčky obsadili zápasník Karlos Vémola, youtuber Tary, zpěvačka Ewa Farna, moderátor Honza Musil, herec a zápasník Jakub Štáfek a herečka Jiřina Bohdalová. Na poslední příčce je kapitán českého hokejového týmu Jakub Voráček.

Ze zahraničí nás zajímala Billie Eilish a Ed Sheeran

Kategorii zahraničních osobností rozhodně ovládli zpěváci a zpívající herci. Na prvním místě je zpěvačka Billie Eilish. Dále zazní jména jako Ed Sheeran, Freddie Mercury, Lady Gaga, Michael Jakcson a Bradley Cooper. Čtvrté místo putuje ke švédské mladé aktivistce Grétě Thunberg. V žebříčku jsou i jména našich blízkých sousedů.  Páté místo patří Kalimu, šesté Janě Kirschner a šesté slovenskému zápasníkovi, který si říka Atilla Végh. 

První i poslední místo obsadil spolek Milion chvilek a jejich demonstrace na Letné 

První místo v událostech patří politickému spolku Milion chvilek, stejně jako poslední s jejich demonstrací na Letné. Na druhém místě pak je Srí Lanka a stávka učitelů. Na dalších příčkách zazní názvy jako Brexit, záhadná Oblast 51, Článek 13, ale také spalničky či aplikace FaceApp. 

Nejvyhledávanější české seriály jsou Most a Lajna

Češi mají rádi humor. Svědčí o tom také první tři příčky, které obsadily seriály Most, Lajna a Zkáza Dejvického divadla. Čtvrté místo patří dlouholetému seriály Ordinace v růžové zahradě. Dále Čechy zajímaly seriály Krejzovi, Za oponou, Temný kraj, Ulice, Policie Modrava a Rapl. 

Češi podle Googlu milují houby

Zní to zvláštně, ale podle vyhledávání na českém Googlu to tak je. Ačkoliv první příčku v kategorii Jídlo obsadila oblíbená snídaně vejce Benedikt a v těsném závěsu jí je bezový sirup, tak další příčky patří houbám - Hřib kovář, Hřib satan, houbová omáčka nebo také smaženice.

Dále Čechy zajímají francouzské pokrmy jako Mousse (čokoládová pěna), nebo Foei gras (ztučnělá ptačí játra). Ale také vyhledávají čočku nebo tvarohové knedlíky.

Jak se plete pomlázka?

Ano, takto zní nejvyhledávanější "jak otázka" v České republice. Ačkoliv jsou Velikonoce jen jednou ročně, tak Češi se o pomlázky zajímají skutečně hodně. Pátou příčku obsadila také "velikoční" otázka - "Jak vyfouknout vejce?" 

Druhou příčku opět obsadily houby otázkou - "Jak zamrazit houby?" Pravděpodobně proto, aby si na výše zmíněných houbových pokrmech pochutnali i v zimě. 

Třetí a čtvrtou příčku obsadili letní problémy - "Jak vyndat klíště?" a "Jak ochladit byt?"

Ostatní otázky zní - "Jak na octomilku?", "Jak vyvolat menstruaci?", "Jak vyplnit daňové přiznání?", "Jak vydělat peníze?", nebo "Jak začít běhat?"

Hokej - to je naše

První místo ve sportovních událostech obsadilo Mistrovství světa v hokeji. Druhý je Wimbledom a třetí Tour de France. Další příčky obsadil například MMA organizace Oktagon nebo Dakar Rally. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Google, vyhledávání, Gott, iPhone, Benedikt, Most!, 2019, Karel Gott, vejce, Jan Palach, Česko, demonstrace, vyhledávač, houby, herec, film, Billie Eilish

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Google vyhledávač v tomto roce ovládl Karel Gott, Most a vejce Benedikt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.