Hlavní obsah

Šlágr Baníku se Spartou gól nepřinesl. Týmům ze dna tabulky se nedařilo

Praha
Aktualizováno

Podzim se pomalu ukládá ke spánku, fotbalová Fortuna liga má na programu poslední letošní kolo. Šlágrem víkendového programu byl souboj Baníku Ostrava s pražskou Spartou, který ale gól nepřinesl. Odpoledne se nedařilo týmům ze dna tabulky - poslední Příbram doma prohrála se Slováckem 1:4, předposlední Karviná padla 0:3 v Liberci. Čtrnáctá Opava pak odjíždí ze Zlína s porážkou 0:2. Klokani dokázali získat bod za remízu 1:1 na hřišti Olomouce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ostravský Dame Diop v obležení sparťanů Adama Hložka (vpravo) a Michala Sáčka.

Článek
Fotogalerie

Sparta sice dokázala bodovat už podeváté za sebou, úplně spokojená ale není, protože na hřišti Baníku Ostrava remizovala 0:0. Pražané tak přezimují čtvrtí se ztrátou dvou bodů na třetí Jablonec. Druhá Plzeň, za kterou jsou aktuálně o čtyři body, jim ještě může utéct, v neděli ji totiž čeká doma souboj s Teplicemi. Baníku patří sedmá příčka.

Už třináct kol čeká na vítězství poslední Příbram, která doma podlehla Slovácku 1:4. Hosté, které navnadila v minulém týdnu výhra nad Plzní, rozhodli už během prvních šestnácti minut, v nichž se střelecky prosadili Sadílek, Juroška a Havlík z penalty.

Nevedlo se ani předposlední Karviné. Slezané sice po prvním poločase drželi v Liberci bezbrankové skóre, jenže po změně stran skórovali Potočný, Mara a Breite a zajistili Slovanu výhru 3:0. Hosté naopak už deset zápasů neznají radost z vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Karvinský fotbalista Ondřej Lingr (vlevo) a Radim Breite z Liberce (vpravo)

Olomouc si znovu potvrdila, že pražští Bohemians pro ni nejsou příliš oblíbeným soupeřem. Klokany poslal do vedení po třiceti minutách hry Havel, Hanáci dokázali už je vyrovnat díky trefě Falty z 55. minuty. Klokani venku získali teprve druhý bod v sezoně, Sigma vyhrála jediný z posledních osmi vzájemných zápasů s Bohemians.

Potřetí za sebou doma neztratil body Zlín, když si poradil 2:0 s Opavou. Na tříbodovém zisku pro Fastav má největší podíl útočník Antonín Fantiš, autor obou gólů. Opava pět kol nedala venku gól a prohrála podruhé za sebou.

Program 20. ligového kola:
Pátek
Mladá Boleslav - Jablonec 2:3
Sobota
Liberec - Karviná 3:0
Branky: 48. Potočný, 70. Mara, 86. Breite.
Olomouc - Bohemians 1:1
Branky: 56. Falta - 30. Havel.
Příbram - Slovácko 1:4
Branky: 59. Petrák - 2. Sadílek, 7. Juroška, 16. Havlík, 55. Zajíc.
Zlín - Opava 2:0
Branky: 53. a 62. Fantiš.
Ostrava - Sparta 0:0
Neděle
14:30 Plzeň - Teplice
17:00 Slavia - České Budějovice

Reklama