Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Darida spasil Herthu a Schick pomohl Lipsku do čela. Favorité z Mnichova a Dortmundu vyučovali

Češi se v 15. bundesligovém kole činili. Třetím gólem v sezoně zařídil Vladimír Darida vítězství Herthy 1:0 nad Freiburgem a branku vstřelil i Patrik Schick, který se podílel na triumfu Lipska v Düsseldorfu. "Hororové" střetnutí naopak prožily Brémy s Jiřím Pavlenkou v brance, neboť podlehly mnichovskému Bayernu 1:6. Dortmund si pochutnal na Mohuči a Mönchengladbach prohrál ve Wolfsburgu, čímž přepustil vedení Lipsku.

Vladimír Darida střílí gól do sítě Freiburgu
zdroj: imago sportfotodienst autor: Jan Huebner

Hertha ve třetím duelu pod vedením nového kouče Jürgena Klinsmanna poprvé zvítězila. Postaral se o to v 53. minutě Darida, který si navedl míč na střed hřiště a střelou zpoza vápna ho poslal přesně k tyči. Český reprezentant se trefil podruhé za poslední tři kola. Hertha se posunula na třinácté místo, Freiburg klesl na šestou pozici.

Schick nastoupil v lize potřetí za sebou v základní sestavě a důvěru splatil už po dvou minutách. Naběhl si do vápna na centr z pravé strany a z voleje překonal brankáře Zackaryho Steffena.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick nastartoval gólem Lipsko k výhře v Düsseldorfu i prvnímu místu

Po hodině hry zvýšil z pokutového kopu Timo Werner a v 75. minutě pojistil vítězství favorita Nordi Mukiele. Lipsko se i proto dostalo o dva body do čela, dosavadní lídr Mönchengladbach totiž prohrál 1:2 Wolfsburgu.

Wolfsburg poslal do vedení ve 13. minutě Xaver Schlager, ale hosté vzápětí srovnali zásluhou Breela Embola. O rozhodující trefu domácích se v první minutě nastavení postaral Maximilian Arnold a po dvou měsících sesadil soupeře z prvního místa.

Mönchengladbach, který prožívá nejlepší sezonu od zisku titulu v roce 1977, venku prohrál podruhé za sebou a se ziskem 31 bodů klesl na druhou příčku. O další dva body zpět je Dortmund a čtvrtá pozice patří s 28 body Schalke, jež i v oslabení udolalo 1:0 Frankfurt. Až na pátém místě je se 27 body obhájce titulu Bayern Mnichov.

Je nám líto, video expirovalo.
Mönchengladbach přišel v Bundeslize po dvou měsících o vedení

Coutinho zářil v Mnichově

Brémy poslal v Mnichově do vedení Milot Rashica, nicméně Bayern skóre ještě před pauzou otočil. V 45. minutě doklepl míč do prázdné brány Coutinho, kterému se obránce Theodor Gebre Selassie snažil zabránit ve skórování, ale při zákroku si pohmoždil koleno a musel ze hřiště - podle prvních zpráv ho čeká dlouhá pauza. V nastaveném čase první půle přidal další gól Robert Lewandowski.

Ve druhém poločase už lovil míč ze sítě pouze Pavlenka. Dvakrát ho překonal Coutinho, jenž tak dovršil hattrick, jednou se trefil Thomas Müller. Druhou branku v zápase a osmnáctou v sezoně zaznamenal i nejlepší bundesligový střelec Lewandowski.

Brémy prohrály počtvrté z posledních pěti zápasů a v případě vítězství Düsseldorfu nad Lipskem se propadnou do sestupového pásma. 

Popadesáté v kariéře otevřel gólový účet v utkání Dortmundu jeho kapitán Marco Reus. Na hřišti Mohuče to vedlo k jasnému vítězství Borussie vestfálský celek tak zůstává o bod za Bayernem.

Koubek si "vyšlápl" na Kadeřábka

Patnácté bundesligové kolo nabídlo i souboj dvou českých hráčů. Tomáš Koubek byl nakonec šťastnější než Pavel Kadeřábek, protože Augsburg venku zvítězil nad Hoffenheimem 4:2.

Hosté se dostali do vedení v 11. minutě, kdy Florian Niederlechner utekl obráncům a předložil míč před prázdnou branku Philippu Maxovi. Hoffenheim nicméně rychle odpověděl Koubka totiž za tři minuty překonal Robert Skov, který skákavou střelou zpoza vápna zakončil kombinaci na jeden dotek.

Max ovšem krátce po začátku druhé půle vrátil Augsburgu vedení z pokutového kopu střelou doprostřed a třetí gól přidal z brejku Fredrik Jensen.

Hoffenheim následně zdramatizoval závěr umístěnou hlavičkou Jürgena Locadii, ale hosté v 85. minutě výhru pojistili Iagovým gólem po dalším bleskovém protiútoku. 

Německá fotbalová liga - 15. kolo:

Hoffenheim - Augsburg 2:4 (14. Skov, 80. Locadia - 11. a 50. z pen. Max, 56. Jensen, 85. Iago), Bayern Mnichov - Brémy 6:1 (45., 63. a 78. Coutinho, 45.+4 a 72. Lewandowski, 75. Müller - 24. Rashica), Hertha Berlín - Freiburg 1:0 (53. Darida), Kolín nad Rýnem - Leverkusen 2:0 (73. Córdoba, 84. Bornauw), Mohuč - Dortmund 0:4 (32. Reus, 66. Sancho, 69. Hazard, 84. Schulz), Paderborn - Union Berlín 1:1 (33. Proger - 7. Ingvartsen), Düsseldorf - Lipsko 0:3 (2. Schick, 58. Werner z pen., 75. Mukiele), Wolfsburg - Mönchengladbach 2:1 (13. Schlager, 90.+1 Arnold - 15. Embolo), Schalke - Eintracht Frankfurt 1:0 (53. Raman).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články