Hlavní obsah

Švýcarsko - Česko 7:6 PPNeskutečný kolaps českých florbalistek! Ztratily vyhraný zápas a historický postup je pryč

Praha
Aktualizováno

Neuvěřitelný kolaps předvedly v semifinále MS světa ve švýcarském Neuchatelu české florbalistky. Nad domácí reprezentací vedly ještě 102 vteřin před koncem třetí třetiny 6:2 a měly nadosah historický postup do finále! Jenže ten se nekoná. Švýcarky předvedly obdivuhodný obrat, který dokonaly v páté minutě prodloužení a zvítězily 7:6. Češky tak v neděli místo boje o zlato čeká „jen“ bitva o bronz s Finkami (13:30).

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Denisa Ratajová a její proměněné trestné střílení v semifinále MS.

Článek

Za český tým neproměnila ještě v 56. minutě za stavu 6:2 trestné střílení Denisa Ratajová, která trefila tyč. Švýcarky daly v power play čtyři branky a nastavení vynutila v čase 59:37 rovněž Wikiová.

Češky byly od začátku aktivnější, dostávaly se do zakončení a v šesté minutě se ujaly vedení. Sice se jim nepodařila rozehrávka ze standardní situace, ale balónek se odrazil ke Krupnové a ta našla volnou Urbánkovou, jež se radovala ve 115. reprezentačním zápase ze 70. branky. Na tuto metu dosáhla jako druhá česká hráčka v historii po Krupnové.

Za 92 sekund byla faulována Mlejnková a trestné střílení proměnila Ratajová. Hned za pět vteřin už to bylo 3:0. Ratajová pro průniku našla Krupnovou, která zblízka překonala Heiniovou.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Radost Terezy Urbánkové z prvního gólu do švýcarské sítě.

Češky vynikaly nad Švýcarkami i v důrazu, stíhaly blokovat jejich střelecké pokusy a sami mohly zvýšit především při šanci Ratajové z 16. minuty. Christianová zůstávala neprůstřelná dlouho i v druhém dějství, Rhynerův tým naopak zůstal efektivní.

Ve 26. minutě se Kapcová šikovně uvolnila, Heiniovou z úniku sice nepřekonala, ale Paloncyová vyražený balónek ze vzduchu poslala do branky. Za 128 sekund už to bylo o pět branek, protože při vyloučení Martiové využila přesilovou hru podruhé Krupnová a se 74 brankami v reprezentaci zase unikla Urbánkové.

Švýcarky se prosadily až ve 37. minutě díky Gerigové, ale v úvodu závěrečné části opět slavily Češky. Střelu Jirákové od půlky hřiště tečovala nešťastně nohou Corin Rüttimannová, nejlepší střelkyně historie MS spolu s Dánkou Cecilií Di Nardovou.

V 52. minutě snížila v přesilové hře Gerigová, ale Češky měly možnost náskok pojistit. Jenže Ratajová trefila při další penaltě jen tyč. Čtyřbrankové vedení pak český tým držel až do předposlední minuty, ale závěr vůbec nezvládl a Švýcarky při hře bez brankářky smazaly ztrátu. Dvakrát se trefila Suterová, potom se prosadily Ulberová a Wikiová, která rozhodla i prodloužení.

MS florbalistek - semifinále
Švýcarsko - ČR 7:6 v prodl. (0:3, 1:2, 5:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Gerigová (Rüttimannová), 52. Martiová (Gerigová), 59. Suterová (Gerigová), 59. Suterová (Gerigová), 60. Ulberová (Gerigová), 60. Wikiová (Ulberová), 65. Wikiová (Stellaová) - 6. Urbánková (Krupnová), 7. Ratajová z tr. střílení, 7. Krupnová (Ratajová), 26. Paloncyová (Kapcová), 28. Krupnová (Jiráková), 44. Jiráková (Urbánková). Rozhodčí: Franzonová, Hedelindová (oba Švéd.). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 3734.
Sestava ČR: Christianová - Jiráková, Beránková, Kubečková, Šupáková, Paloncyová, Koníčková, Kotzurová - Urbánková, Krupnová, Ratajová - A. Bočanová, Řepková, Plášková - Martináková, Kapcová, Mlejnková. Trenéři: Sascha Rhyner a Jakub Robenek.
Ostatní sobotní výsledky najdete zde.

Reklama

Související témata: