15. prosince 2019 • 07:00

Nezastavitelný Pastrňák přidal další dva góly, pálili Krejčí i Hertl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | David Pastrňák přispěl v NHL dvěma góly k výhře Bostonu 4:2 na ledě Floridy a byl zvolen první hvězdou zápasu. Vítězství Bruins podpořil brankou a přihrávkou i David Krejčí. Obránce Jan Rutta vstřelil první gól sezony, ale s Tampou Bay podlehl doma Washingtonu 2:5. San Jose porazilo i díky brance Tomáše Hertla Vancouver 4:2.



Boston, který prohrál předchozích pět utkání, vedl už ve 28. minutě 3:0. Krejčí asistoval u úvodní branky zápasu, kterou vstřelil Jake DeBrusk, poté zvýšil střelou od modré čáry. "Hráli excelentně," pochválil trenér Bostonu Bruce Cassidy členy druhé formace, kterou vede Krejčí. "Získávali puky, vytvářeli si šance a táhli náš útok. I proto jsme vyhráli," řekl.

Třetí gól přidal Pastrňák v přesilové hře, kdy po pasu Brada Marchanda zakončil akci do prázdné branky. "Koukli jsme s Marchym na sebe, takže jsem byl připravený na skvělou přihrávku," řekl Pastrňák, který během série proher Bostonu skóroval jen jednou. "Šance jsme si vytvářeli, ale nepadalo nám to. Bylo to trochu frustrující, takže jsem rád, že jsme se tentokrát prosadili," dodal.

Florida zdramatizovala zápas dvěma trefami v poslední třetině, ale Pastrňák zpečetil výhru v power play střelou od červené čáry. Má teď na kontě 28 gólů a upevnil si vedení v tabulce střelců NHL před Jackem Eichelem z Buffala (23).

VIDEO: Podívejte se na řádění Pastrňáka s Krejčím v sestřihu

o špatné Ruttově rozehrávce padl první gól zápasu v Tampě. Český obránce trefil do brusle spoluhráče Ondřeje Paláta, který kolem něho projížděl u zadního mantinelu, a puk se odrazil přímo před branku k osamocenému Nicklasi Bäckströmovi. Švéd šancí nepohrdl. "Bylo to nešťastné, ale musíte to hodit za hlavu. Stalo se to na začátku zápasu a měli jsme ještě dost času, abychom se zápasem něco udělali," komentoval situaci Rutta.

Tampa Bay vyrovnala, ale Washington i díky asistenci Radka Gudase v úvodu třetí třetiny odskočil slepenými góly na 3:1. Rutta odčinil chybu v 52. minutě, kdy si sjel do pravého kruhu na přihrávku a snížil. "Už jsem měl šance i v minulých zápasech a konečně to tam prošlo," radoval se Rutta, který se v NHL radoval z gólu po roce a poprvé od přestupu z Chicaga.

Už za 63 sekund ale zvýšil T.J. Oshie, jemuž asistoval Jakub Vrána, a Tom Wilson uzavřel skóre trefou při power play do prázdné branky. "Výsledek je trochu hořký, ale jdeme správným směrem a zlepšujeme se. První dvě třetiny jsme hráli dobře. Je ale škoda, že se nám nedařilo více nahazovat puky na branku. Hráče jsme před ní měli, mohli jsme mít další šance z dorážek," dodal Rutta.

Hertl v San Jose otevřel skóre v polovině úvodní třetiny střelou zblízka po hezké přihrávce Joea Thorntona. Další gól padl až ve 48. minutě, ve které zvýšil Timo Meier. Zbývající dvě branky vstřelilo San Jose do prázdné branky při power play poté, co Vancouver snížil na rozdíl jednoho gólu. V dresu vítězů odehrál jubilejní tisící zápas Marc Edouard Vlasic a stal se 17. obráncem v historii soutěže, který si připsal tolik startů v jednom klubu.

San Jose prohrálo předchozích šest utkání a teď zvítězilo poprvé pod novým trenérem Bobem Boughnerem. Kouč, který nahradil ve středu odvolaného Petera DeBoera, si odbyl debut minule při prohře 3:6 s New York Rangers.

"Tentokrát jsme hráli mnohem lépe," řekl Hertl. "Bylo příjemné, že jsme vedli, to se nám v sezoně často nestalo. Měli jsme i další šance a mohli jsme mít větší náskok. Od druhé třetiny jsme trochu ubrali, ale (brankář) Dell nás podržel. Závěr už byl trochu divoký, ale ustáli jsme to. Teď je potřeba, bychom před Vánoci udělali nějakou šňůru výher," dodal.

VIDEO: Podívejte se na pěknou souhru Thorntona s Hertlem

Ondřej Kaše pomohl Anaheimu v rozstřelu proměněným nájezdem k výhře 4:3 nad New York Rangers. Český útočník uspěl v situaci, kdy musel skórovat, aby zápas pokračoval, a bekhendovým blafákem překonal Henrika Lundqvista. V následujícím kole rozhodl Jacob Silfverberg svou druhou trefou v zápase. Kalifornský klub měl namále i v základní hrací době, ve které prohrával 0:2 a vyrovnal na 3:3 až v předposlední minutě.

Carolina zvítězila na ledě Calgary 4:0 i bez Petra Mrázka. Přednost dostal v brance James Reimer, který chytil 32 střel. Na druhé straně David Rittich poprvé inkasoval ve 33. minutě a pustil tři góly z třiceti střel. Za bezbrankového stavu měl v úniku šanci domácí Michael Frolík, ale minul branku.

Anthony Duclair zkompletoval v prodloužení hattrick, kterým rozhodl o výhře Ottawy 4:3 nad Columbusem. St. Louis prohrávalo ještě ve 45. minutě s Chicagem 0:3, ale obhájce titulu otočil zápas a zvítězil 4:3. Dočasný trenér New Jersey Alain Nasreddine se dočkal první výhry až v šestém utkání. Jeho svěřenci uspěli na ledě Arizony 2:1.

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Leon Draisaitl 43 67 110 71 -7 18 218
2. Connor McDavid 34 63 97 64 -6 28 212
3. David Pastrňák 48 47 95 70 21 40 279
4. Artěmij Panarin 32 63 95 69 36 20 209
5. Nathan MacKinnon 35 58 93 69 12 12 315
6. Brad Marchand 28 59 87 70 25 82 185
7. Nikita Kučerov 33 52 85 68 26 38 210
8. Patrick Kane 33 51 84 70 8 40 275
9. Auston Matthews 47 33 80 70 19 8 290
10. Jack Eichel 36 42 78 68 5 34 227

Góly

Domácí: 02:16. Duclair, 12:05. Duclair, 28:17. Co. Brown, 61:56. Duclair

Hosté: 04:53. Atkinson, 44:44. Texier, 51:31. Texier

Sestavy

Domácí: A. Nilsson (M. Högberg) – Chabot, Hainsey (A), Borowiecki (A), N. Zajcev, Lajoie, Goloubef – B. Tkachuk, Pageau (A), Co. Brown – Naměstnikov, Tierney, Duclair – Ennis, Anisimov, White – N. Paul, L. Brown, Davidsson. Hlavní trenér: D.J. Brown.

Hosté: Merzlikins (21. Korpisalo) – Kukan, S. Jones (A), R. Murray, D. Savard, Gavrikov, Peeke – Nyquist, Texier, Atkinson – N. Foligno (C), Jenner (A), J. Anderson – Milano, Dubois, Bjorkstrand – Wennberg, Riley Nash, Robinson. Hlavní trenér: John Tortorella.

Rozhodčí

Marc Joannette, Ghislain Hebert. Čároví: Steve Barton, Kyle Flemington

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

11020 diváků

Góly

Domácí: 05:11. Dal Colle, 44:50. Eberle, 63:04. Beauvillier

Hosté: 26:11. Olofsson, 58:14. Eichel

Sestavy

Domácí: Varlamov (Greiss) – Pelech, Pulock, D. Toews, Mayfield, Dobson, Boychuk – Johnston, Barzal, Jo. Bailey (A) – Beauvillier, B. Nelson, Dal Colle – Lee (C), Brassard, Eberle – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

Hosté: Ullmark (C. Hutton) – McCabe (A), Ristolainen, Dahlin, Montour, Scandella, Jokiharju – Olofsson, Eichel (C), S. Reinhart – Vesey, Ma. Johansson (A), Asplund – Skinner, Rodrigues, Sheary – Girgensons, Jo. Larsson, Okposo.

Rozhodčí

Francois St. Laurent, Dean Morton – Jonny Murray, Brian Murphy

Stadion

NYCB Live/Nassau Coliseum, Uniondale, NY

Návštěva

13 795 diváků

Góly

Domácí: 08:53. Silfverberg, 21:02. Gudbranson, 58:14. H. Lindholm, . Silfverberg

Hosté: 00:10. Zibanejad, 03:59. Panarin, 41:14. Zibanejad

Sestavy

Domácí: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson (A), Fowler, Gudbranson, Mahura, Del Zotto – D. Shore, Getzlaf (C), O. Kaše – Rakell, Henrique, Silfverberg (A) – Comtois, Steel, Terry – Deslauriers, D. Grant, Rowney. Hlavní trenér: Dallas Eakins.

Hosté: H. Lundqvist (Georgijev) – Skjei, Trouba, R. Lindgren, Fox, M. Staal, DeAngelo – Panarin, R. Strome, Kakko – Kreider (A), Zibanejad (A), Bučněvič – Lemieux, Chytil, Fast (A) – McKegg, B. Howden, Br. Smith. Hlavní trenér: David Quinn.

Rozhodčí

Tom Chmielewski, Pierre Lambert. Čároví: Devin Berg, Jesse Marquis

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

14707 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 32:35. B. McGinn, 33:40. D. Hamilton, 55:05. Foegele, 59:58. Foegele

Sestavy

Domácí: Rittich (Talbot) – R. Andersson, Giordano, Hamonic, Hanifin, Mi. Stone, Brodie, Kylington – Mangiapane, E. Lindholm, Tkachuk – Backlund, Monahan, Dubé – J. Gaudreau, D. Ryan, Lucic – Frolík, Jankowski, Rieder.

Hosté: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Edmundson, Gardiner, H. Fleury – Foegele, J. Staal, Svečnikov – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – Nečas, Wallmark, Dzingel – J. Gauthier, Martinook, B. McGinn.

Rozhodčí

Meier, MacDougall – Driscoll, Knorr

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

18 853 diváků

Góly

Domácí: 21:04. Watson

Hosté: 24:46. Comeau, 26:40. Hintz, 32:18. Oleksiak, 36:09. Cogliano

Sestavy

Domácí: Rinne (Saros (A)) – Ellis (A), Josi (C), Fabbro, Hamhuis, Y. Weber, Irwin – Järnkrok, Johansen (A), F. Forsberg – C. Smith, Duchene, Turris – Sissons, Bonino, Grimaldi – Watson, Blackwell, Trenin.

Hosté: Chudobin (Bishop) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, R. Polák, Sekera – Radulov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Pavelski, Hintz, Dowling – Comeau, Faksa, Cogliano – Perry, Dickinson, Gurjanov.

Rozhodčí

McCauley W. (CAN) – Rank G. (CAN)

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Góly

Domácí: 46:08. Chiasson

Hosté: 04:40. Kerfoot, 25:27. I. Michejev, 53:49. F. Gauthier, 58:39. Marner

Sestavy

Domácí: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, A. Larsson, Klefbom, Jones, K. Russell – Kassian, McDavid, Draisaitl – Chiasson, Nugent-Hopkins, M. Granlund – Gagner, Haas, Neal – J. Archibald, Sheahan, Khaira.

Hosté: Andersen (Hutchinson) – Barrie, Rielly, Ceci, Dermott, Holl, Muzzin – Marner, Tavares, Hyman – Kapanen, Matthews, W. Nylander – I. Michejev, Kerfoot, Engvall – Spezza, F. Gauthier, Timashov.

Rozhodčí

Pochmara, O'Rourke – Nansen, Galloway

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Góly

Domácí: 06:16. Parise, 07:51. E. Staal, 29:47. E. Staal, 57:46. Soucy

Hosté: 01:34. J. van Riemsdyk

Sestavy

Domácí: Stalock (Kähkönen) – Dumba, Suter (A), Soucy, Brodin, Menell, Hunt – Zuccarello, E. Staal (A), Zucker – Fiala, Donato, Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, Greenway – Hartman, V. Rask, M. Foligno.

Hosté: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, Braun, Sanheim, P. Myers, Gostisbehere – Voráček, Couturier (A), Giroux (C) – Farabee, K. Hayes (A), Laughton – Pitlick, Frost, J. van Riemsdyk – Stewart, M. Vorobjov, D. Kaše.

Rozhodčí

St. Pierre, Brenk – Alphonso, Gawryletz

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

17 140 diváků

Góly

Domácí: 59:14. Tatar

Hosté: 03:21. Bertuzzi, 47:43. Green

Sestavy

Domácí: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber, Chiarot, Petry, Kulak, C. Fleury, O. Leskinen – Gallagher, Danault, Tatar – Armia, Domi, Lehkonen – Weal, Suzuki, Cousins – Barber, N. Thompson, Poehling.

Hosté: J. Bernier (Comrie) – Green, Nemeth, Hronek, Daley, Ericsson, Biega – Bertuzzi, D. Larkin, Fabbri – Zadina, Filppula, Mantha – Athanasiou, Glendening, Helm – Perlini, Ehn, Erne.

Rozhodčí

Stadion

Bell Centre, Montreal

Góly

Domácí: 25:45. B. Point, 51:16. Rutta

Hosté: 06:42. Bäckström, 41:58. Eller, 42:43. Hathaway, 52:19. Oshie, 59:21. T. Wilson

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman (A), Rutta, McDonagh (A), Černák, Sergačjov, Shattenkirk – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn, Cirelli, Stamkos (C) – Maroon, Paquette, Gourde – Verhaeghe, Stephens, Joseph.

Hosté: Samsonov (Holtby) – Kempný, Carlson (A), Orlov, Jensen, Siegenthaler, Gudas – Ovečkin (C), Bäckström (A), T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Hagelin, Eller, Pánik – Leipsic, Dowd, Hathaway.

Rozhodčí

Charron, O´Halloran – Cherrey, Suchánek

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19.092 diváků

Góly

Domácí: 42:46. Pysyk, 49:13. Yandle

Hosté: 14:41. DeBrusk, 23:14. Krejčí, 27:30. Pastrňák, 57:50. Pastrňák

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strålman, Yandle, Brown, Matheson, Pysyk – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Connolly, Trocheck (A), Hoffman – Malgin, Acciari, Vatrano – Sceviour, B. Boyle.

Hosté: Halák (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Grzelcyk, J. Moore – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand (A) – Backes, Krejčí, DeBrusk – Bjork, Coyle, Heinen – Wagner, Kuraly, Nordström.

Rozhodčí

Luxmore, Kozari – Nagy, Tobias

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

15 157 diváků

Góly

Domácí: 23:31. Rust, 37:36. Rust, 49:26. Blueger, 51:58. J. Johnson, . Rust

Hosté: 13:08. Wagner, 18:00. Toffoli, 55:00. Clifford, 56:23. Amadio

Sestavy

Domácí: Jarry (M. Murray) – Letang (A), Marino, J. Johnson (A), J. Schultz (A), M. Pettersson, Ruhwedel – Simon, Guentzel, Rust – Aston-Reese, McCann, Kahun – Galchenyuk, Blueger, B. Tanev – Blandisi, Lafferty, Noesen. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

Hosté: Quick (J. Campbell) – J. Ryan, Doughty (A), B. Hutton, Roy, MacDermid, Walker – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown – J. Carter (A), Amadio, Toffoli – A. Kempe, Lizotte, Wagner – Clifford, Luff, Lewis. Hlavní trenér: Todd McLellan.

Rozhodčí

Trevor Hanson, Chris Schlenker. Čároví: ulien Fournier, Matt MacPherson

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

18581 diváků

Góly

Domácí: 15:35. Goligoski

Hosté: 02:17. J. Boqvist, 51:34. Palmieri

Sestavy

Domácí: Kuemper (Raanta) – Ljubuškin, Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Oesterle, Ness – Fischer, Dvorak, Schmaltz – Hinostroza, Stepan (A), Keller – Kessel (A), Söderberg, Crouse – Garland, Richardson, Grabner.

Hosté: Blackwood (Cormier) – P. K. Subban, A. Greene (C), Vatanen, Butcher, Severson, Müller – Palmieri (A), Hischier, Bratt – N. Gusev, Zajac (A), Coleman – Simmonds, J. Hughes, Zacha – J. Boqvist, M. McLeod, Wood.

Rozhodčí

Rooney, Nicholson – Gibbs, Mach

Stadion

Gila River Arena, Glendale

Góly

Domácí: 44:40. Bozak, 53:08. Bozak, 53:20. J. de La Rose, 57:34. Faulk

Hosté: 20:19. Saad, 40:30. Saad, 44:16. P. Kane

Sestavy

Domácí: Binnington (Allen) – Faulk, Bouwmeester, Pietrangelo, Parayko, Bortuzzo, Dunn – Kyrou, B. Schenn, Schwartz – Bozak, R. O'Reilly, Perron – Steen, Thomas, Barbašev – Sundqvist, J. de La Rose, MacEachern.

Hosté: Crawford (Lehner) – Seabrook, C. Murphy, E. Gustafsson, Määttä, Boqvist, Gilbert – D. Kubalík, J. Toews, Saad – P. Kane, D. Strome, DeBrincat – Highmore, Dach, A. Nylander – Carpenter, Kämpf, Z. Smith.

Rozhodčí

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Góly

Domácí: 10:50. Hertl, 47:09. Meier, 58:39. E. Kane, 59:52. Couture

Hosté: 47:57. Virtanen, 59:32. Horvat

Sestavy

Domácí: Dell (M. Jones) – Vlasic, E. Karlsson, Dillon, Burns, Ferraro, Heed – E. Kane, Couture, Meier – Hertl, J. Thornton, Labanc – Marleau, Goodrow, Blichfeld – Sörensen, Gregor, M. Karlsson.

Hosté: Markström (DiPietro) – T. Myers, Ch. Tanev, Jo. Benn, Stecher, Q. Hughes, Chatfield – Pearson, Horvat, Leivo – J. T. Miller, E. Pettersson, Virtanen – Roussel, Gaudette, Boeser – Schaller, Beagle, B. Sutter.

Rozhodčí

Lee, Dwyer – Shewchyk, Gibbons

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

16.242 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud