Spousta budoucích rodičů si klade vysoké cíle a říká si, co bude dělat, až se miminko narodí a čemu se naopak stoprocentně vyhnou, co dělat rozhodně nebudou. Dávají si předsevzetí a jsou si jistí, že je dodrží. Není to přeci nic složitého a těžkého. Chce to jen správnou organizaci a vše dělat tak, jak si naplánujete. Jenže realita je jiná. Hodně jiná. Během ní děláte často věci, které potřebujete, jen abyste přežili nebo měli chvíli klidu. Pak zase děláte věci, které vám pomáhají přežít. Jaká jsou rodičovská předsevzetí? A jaké rozhodně nedodržíte?

Předsevzetí jsou fajn

„Jakmile byla dcera větší, předsevzala jsem si, že nebudeme doma mluvit sprostě, aby něco neodposlouchala. I když jsem se snažila a všechny členy rodiny neustále upomínala, aby nezapomínali na slovník, byla jsem to právě já, od koho se dcera naučila první nadávku. Těsně před námi v autě projel mladý kluk. Stačila sekunda a byla by z toho ošklivá nehoda. V tu chvíli byly emoce silnější“ přiznává Dita.

Maminka jako ze žurnálu

Vidíte to ve světě celebrit a zatoužíte po tom také. Být vždy krásná, upravená a s miminkem, které je krásně načančané a podle poslední módy. Mastné vlasy nebo nenalíčený obličej? Ani náhodou! Představa opět krásná, ale když se necítíte dobře ve svém těle, víte, že vám chybí pár kilogramů do původní váhy, miminko brečí půlku noci, vy nemáte ani deset minut pro sebe, tak vlasy stáhnete do culíky, obléknete se spíš poslepu, dítě do něčeho zamotáte a vyrazíte do nejbližšího krámu pro nákup.

Nebudu mykat

Respektive se vyhnete větám typu – my máme osm měsíců, my jsme byly v parku, my si dáme mrkvičku a podobně. Jste moderní žena, tohle se vám vyhne obloukem. A ono nevyhne. Bohužel jste v tom také a ač si budete dávat pozor na slovník, to mykání tam prostě „propašujete“.