Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prvoligoví fotbalisté Dynama chystají přestavbu Složiště za 150 milionů

Prvoligový českobudějovický fotbalový klub Dynamo chystá rozšíření tréninkového areálu Složiště. Současných pět hřišť se rozšíří na devět. Přestavba komplexu bude stát přibližně 150 milionů korun a projekt podporují České Budějovice i Jihočeský kraj.

„Inspiraci jsme hledali v nejlepších akademiích mládeže, třeba v Salcburku nebo na Spartě. Podaří-li se tento regionální projekt zrealizovat podle našich představ, bude to chlouba celého Jihočeského kraje a hlavně velký impuls pro další rozvoj zdejšího fotbalu," řekl generální manažer Dynama Martin Vozábal.

České Budějovice a Jihočeský kraj poskytly spolku SK Dynamo Akademie zhruba šest milionů korun na přípravu projektové dokumentace. Nyní je ve fázi studie a bude zpracována pro územní rozhodnutí a stavební povolení první etapy nejpozději na podzim příštího roku. Na jaře 2021 by mohla začít samotná stavba. Další etapa mimo jiné předpokládá výstavbu internátu s 88 lůžky pro žáky a dorostence, jehož provozovatelem by měl být kraj. Poslední fáze zahrnuje sportovně - technické zázemí včetně rehabilitace nebo kavárny.

Podle zástupců Dynama by se ze Složiště po jeho rozšíření stalo jedno z největších a nejmodernějších tréninkových center v republice. „Srovnatelný areál je snad jen na Strahově, kde má akademii Sparta, ale tam je obklopen tribunami někdejšího spartakiádního stadionu,“ uvedl předseda dozorčí rady SK Dynamo Radomil Procházka.

Českobudějovický fotbalový klub má vedle prvního mužstva, které je nováčkem v nejvyšší soutěži, 16 mládežnických celků. Všechny týmy trénují v areálu Složiště.

Autoři | Foto skcb.cz

Štítky správa, fotbal, stavby, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Jihočeský kraj, AC Sparta Praha, Martin Vozábal, Salzburg

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvoligoví fotbalisté Dynama chystají přestavbu Složiště za 150 milionů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.