Rošády ve vedení Karlovarského kraje. Žokej Josef Váňa byl zvolen radním

Žokej Josef Váňa (ANO) byl dnes zvolen radním Karlovarského kraje. U své volby ale nebyl, protože se z dnešního jednání zastupitelstva kraje omluvil. Oficiálně se tak stane radním až 30. prosince.

Zastupitelstvo dnes projednávalo změny ve vedení kraje, které souvisejí s nedávným úmrtím náměstkyně hejtmanky Daniely Seifertové (ANO). Na starosti měla kulturu a památkovou péči. Tyto oblasti po ní převezme náměstek hejtmanky Martin Hurajčík (ANO). Radní Váňa bude mít na starosti sport, který měl dosud v gesci radní Jaroslav Bradáč.

Zastupitel Jaroslav Borka (KSČM) dnes řekl, že by se neměly spojovat tak odlišné oblasti, jako jsou doprava a kultura. O obě by se měl starat náměstek Hurajčík. Podle Borky by vedení kraje mělo najít vhodnější řešení.

Hejtmanka kraje Jana Mračková Vildumetzové (ANO) ale oponovala tím, že v poslední době kvůli nemoci Seifertové stejně Hurajčík již některé věci z kultury zajišťoval. Navíc v době nástupu nového vedení kraje on sám měl zájem právě o kulturu a cestovní ruch. Nakonec ale dostal dopravu.

Zatímco změny v rozdělení jednotlivých oblastí začnou platit ode dneška, radní Váňa bude do funkce uveden až 30. prosince.

Ve vedení kraje jsou zástupci ANO, ODS, HNHRM a nezávislý radní Jaroslav Bradáč (zvolen za SPO).

Související

Velká pardubická 2020

Vítězem Velké pardubické se stal Hegnus. Favorit závodu na Taxisu zahynul

Vítězem 130. ročníku Velké pardubické se stal hnědák Hegnus, který vylepšil loňské druhé místo. Dvanáctiletého svěřence trenéra Radka Holčáka dovedl k triumfu slovenský žokej Lukáš Matuský. Celou sportovní událost ale doprovázela tragédie. Velký Taxisův příkop špatně přeskočil favorit závodu, kůň Josefa Váni Sottovento s žokejem Janem Kratochvílem. Valach pád nepřežil.
Josef Váňa Rozhovor

Legendární žokej Váňa: Taxisu jsem se nikdy nebál, koním je covidová atmosféra jedno

ROZHOVOR – Přestane vnímat svět a úplně zjihne. Když legendární žokej Josef Váňa mluví o koních, okamžitě změní dikci i rétoriku. Na osminásobném vítězi Velké pardubické je znát obrovská úleva, že se jubilejní letošní 130. ročník pojede, navzdory koronavirové pandemii. „Atmosféra bez diváků bude zvláštní, ale důležité je, že koně poběží. Nechtěl jsem, aby se opakoval rok 1968, kdy se Velká z politických důvodů nejela,“ říká v rozhovoru pro EuroZprávy.cz trenér Josef Váňa, který bude mít v neděli odpoledne na startu čtyři své svěřence.

Více souvisejících

Josef Váňa Karlovarský kraj Jana Vildumetzová -

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 57 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy