Rekonstrukce lokality U Turka je hotova. Podařilo se ji dokončit s dvoutýdenním předstihem
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Na začátku prosince byla ukončena velká investiční akce města - rekonstrukce prostoru U Turka. V těchto dnech probíhá předání hotového díla. Součástí stavebních úprav byla oprava vnitrobloku, kompletní renovace chodníku, parkoviště, příjezdové komunikace pro složky záchranného systému a kompletně nová autobusová zastávka, včetně zázemí pro PNS.

„V rámci našeho směřování k moderní aglomeraci zasazené do zeleně je tato akce první, která splňuje veškeré nároky a soudobé trendy. V dalších letech bychom chtěli pokračovat obdobnými projekty i v jiných částech města. Naši prioritou je zachování všech původních stromů a rozšíření travnatých ploch,“ říká starosta města Milan Dian.

„Jsme velmi rádi, že že přes komplikace, které se při rekonstrukci vyskytly, jako je objevení sklepů nebo nečekaně silné betonové vrstvy podloží, se podařilo stavbu dokončit se 14-tidenním předstihem“, dodává místostarosta Vladimír Šuma.

1612uturka2

Zdroj: www.meulovo.cz

Proti původnímu plánu se navýšil rozpočet zhruba o 1 milion korun. Důvodem bylo objevení sklepení původní zástavby a odbourání již zmiňovaných betonových vrstev, které bylo nutné odstranit. Parkoviště je už nyní otevřené, probíhají poslední dokončovací práce. Ještě zbývá dořešit intenzitu pouličního osvětlení tak, aby vyhovovala chodcům i obyvatelům sídliště.

Práce proběhly dle projektové dokumentace. Bylo zde upraveno a rozšířeno parkoviště. Nyní má kapacitu 28 stání pro osobní automobily, 2 z toho pro ZTP. Přibyla také 4 stání pro motocykly. Východní část parkoviště ukončují nové chodníky. Zastávka autobusu má ocelový skelet s opláštěním z latí ze sibiřského modřínu. Její vegetační střecha se zelení koresponduje s blízkým podchodem. Byla zvětšena zatravněná plocha a vytvořena relaxační zóna s dřevěnou palubou, obehnanou trvalkovými záhony, novými stromy a keři. Místo k odpočinku doplňují dřevěné lavičky. V plné kráse se nám prostor ukáže na jaře, kdy se celý prostor zazelená a rozkvetou všechny zasazené květiny.

Stavbu provedla firma SANAP s.r.o., která předložila nejnižší cenovou nabídku. Celkově se investice dosáhly výše 8,5mil.Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru