Utajené drama zpěvačky Šrůmové: Zachránila život milované sestře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Utajené drama zpěvačky Šrůmové: Zachránila život milované sestře!

Fotografie
Fotografie (internal)

Čtyřiapadesátiletá zpěvačka musela darovat krev, aby zachránila život své sestře, které onemocněla aktuní formou rakoviny krve. 

„Míša, která je operní pěvkyně byla vždycky zdravotně v pohodě. Najednou u ní začaly obtíže s dýcháním a necítila se dobře, ale zatím netušila, o co jde. A tak si jen tak zašla na odběr krve. A pak už to šlo rychle. Okamžitě do nemocnice, šlo o krevní onemocnění, no a po pár dnech  se dozvěděla, že trpí akutní formou leukémie," říká Blanka Šrůmová v magazínu Ona Dnes.

„Podstoupila jsem odběr, druhá sestra taky, ale jen u mě byla dobrá shoda. Na rukou mám špatné žíly, takže mi krev brali přes kanylu z třísla. To, co odebrali, šlo do centrifugy, kde se to odstředilo. Míša mi pak vyprávěla, že zdravotní sestřička, která ji tehdy ten balíček přinesla na sál, volala: „Tady máte od ségry dárek v pytlíku!" Chtěla ji trochu rozesmát, odlehčit tu situaci, kdy se v podstatě rozhodovalo o všem," zavzpomínala na záchranu sestry zpěvačka.

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.