<

Zase poslední. Slováci nestačili ani na Nory, Ramsay byl šokovaný

Foto: Facebook Hockey Slovakia

16. prosince 2019, 13:35

Adam Bagar

Slováci mají o čem přemýšlet. Po posledním místě na Německém poháru uzavírali pořadí také na turnaji ve Švýcarsku, kde prohráli oba zápasy.

Naši sousedé přitom do NaturEnergie Challenge nevstoupili vůbec špatně, nad olympijským výběrem Ruska vedli po dvou třetinách 2:0, ale duel ještě ztratili a po prohře 2:3 v nájezdech se museli spokojit jen s partií o konečné třetí místo s Norskem.

„Z našeho výkonu v první třetině jsem byl zklamán. Asi poprvé pode mnou jsme jen sledovali soupeře, jak hraje hokej, nebojovali jsme, nebruslili, byl jsem šokovaný.“

V ní Slováci rychle ztráceli dva góly. „Z našeho výkonu v první třetině jsem byl zklamán. Asi poprvé pode mnou jsme jen sledovali soupeře, jak hraje hokej, nebojovali jsme, nebruslili, byl jsem šokovaný,“ řekl slovenským médiím kouč Craig Ramsay.

Jeho svěřenci se pak sice zvedli, ale vyrovnat už nedokázali. „Byli jsme blízko, měli dostatek sebevědomí, ale v závěru přišel třetí gól a bylo po zápase. Nehráli jsme šedesát minut, jak od hráčů požaduju, a jako trenér jsem za to zodpovědný,“ doplnil.

Foto: twitter.com/IIHFHockey

Slováci výsledkově nezvládli ani druhý turnaj v rámci přípravy na MS. Na listopadové akci v německém Krefeldu vyhráli jediné ze tří utkání a skončili poslední, teď ve švýcarském Vispu zaznamenali další dvě prohry a znovu uzavírali pořadí turnaje.

Suma sumárum, z pěti představení vybojovala parta kolem kanadského kouče a jeho asistentů Jána Pardavého a Andreje Podkonického jedinou výhru. Vylepšit bilanci bude mít příležitost v domácím prostředí, v únoru Slováci pořádají Kaufland Cup.

Šatan: Není třeba z toho dělat až takovou velkou vědu

„Budeme chtít postavit to nejlepší, chtěli bychom lepší výsledky. V Německu to bylo lepší, s turnajem ve Švýcarsku jsme už tolik spokojení nebyli. Ale zase z toho není třeba dělat až takovou velkou vědu,“ řekl generální manažer Miroslav Šatan.

Ten věří, že se v novém roce 2020 bude slovenskému hokeji dařit víc než v tom aktuálním. „Stále pracujeme na tom, abychom ke zlepšené hře, kterou jsme dosáhli, dělali věci lepší i takticky. Věřím, že další rok budeme hodnotit ještě úspěšněji.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz