Sobota 16. listopadu byla pro Terezu Kardovou a její kamarádku osudným dnem, na který do konce života nezapomenou. Nevlastní dcera zesnulého výstředního zpěváka Dana Nekonečného dostala při jízdě v zatáčce smyk, v jehož důsledku vylétlo auto z vozovky a dopadlo přímo na prosklenou střechu. Díky okolo jedoucímu řidiči byla záchranka rychle na místě.

„Moje dcera byla okamžitě v nemocnici v Českých Budějovicích operována. Měla zlomených několik krčních obratlů, zranění na hlavě, naštěstí ne vážné. Zatím je stabilizovaná, ale necítí nohy,“ řekla krátce po nehodě Blesku její maminka a partnerka Nekonečného Zuzana. „Včera mi lékaři řekli, že pohnula kolenem, věřím, že se postaví na nohy. Vím, že to chce čas a bude to zase dobré, ale jsem už na pokraji sil. Odešel mi Dan, teď je dcera ve vážném stavu,“ dodala tehdy.

A Zuzany slova byla vyslyšena! Kontroverzní starosta z pražských Řeporyjí Pavel Novotný Terezu potkal v pražské Nemocnici v Motole, kde si s ní udělal společnou fotku a prozradil, jak na tom Tereza je teď a co ji v blízkých měsících čeká.

„Jsem na stejným hotelu s mojí úplně nejvíc nejlepší kámoškou Terezou Kardovou, která před měsícem překonala můj a Prckův (společný kamarád) lokální rekord v délce letu vozem,“ připomněl mimo jiné na úvod Novotný vlastní autonehodu, při které jeho auto taktéž vylétlo ze silnice (dokonce přímo z D1) a letělo několik desítek metrů vzduchem do přilehlého lesa. Jako zázrakem se nikomu nic vážnějšího nestalo.

„Vypadalo to blbě, ale dnes už chodí. Jediná na spinálce tady. Naštěstí se tu výtečně vyzná, takže zná různé cigaretové zkratky v největší nemocnici ve střední Evropě. Pracují tu fajn lidi, ale není to zrovna království zaslíbené cigaretám. Teru čekají 3-5 měsíců Kladruby, pitomej rok celkově, ale na jeho konci zase nevídaně skáče přes kaluže,“ svěřil na instagramu Novotný dobré zprávy o zlepšujícím se Terezině zdravotním stavu, které lze považovat za malý zázrak a reálné naděje v lepší zítřky.

VIDEO: Vzpomínkové video na Dana Nekonečného. Jeho bývalá partnerka Zuzana Kardová požádala o jeho natočení režiséra F. A. Brabce.

Video
Video se připravuje ...

Vzpomínkové video na Dana Nekonečného. Jeho bývalá partnerka Zuzana Kardová požádala o jeho natočení režiséra F. A. Brabce, který byl také jedním ze smutečních hostů na pohřbu krrrále rrrrozkoše. F. A. Brabec

Fotogalerie
68 fotografií