Zorro mstitel přivezl do Divadla Alfa živou kapelu s nástroji z Mexika

  9:40
Plzeňské Divadlo Alfa přichází s novou dobrodružnou komedií Pozor, Zorro! V inscenaci o slavném maskovaném hrdinovi hraje téměř osmdesát loutek a diváci se mohou těšit na živou kapelu s originálními nástroji dovezenými z Mexika.

V inscenaci Pozor, Zorro! plzeňského Divadla Alfa se na scéně objevuje 80 loutek a živá kapela s nástroji dovezenými z Mexika. (16. 12. 2019) | foto: Martin Polívka, MF DNES

„V Mexiku vám od rána slunce do hlav pere, ten, kdo nemá sombrero, toho úžeh bere.“ Tento popěvek zpívají mariachi, tedy potulní pěvci, v novince Divadla Alfa nazvané Pozor, Zorro!

Osvědčená trojice tvůrců Tomáš Dvořák, Ivan Nesveda a Vít Peřina se tentokrát inspirovala příběhem slavného maskovaného hrdiny Zorra mstitele.

Dopolední premiéry se odehrály už v pondělí, večerní jsou na programu 20. prosince od 17.30 a 19 hodin.

Výpravnou dobrodružnou komedii sehraje na jevišti na osmdesát loutek, které pro tuto inscenaci vyrobili mistři v divadelních dílnách Alfy. Chybět nebude živá kapela s originálními nástroji dovezenými z Mexika.

Divadlo tak pokračuje v tradici titulů plných loutkových kouzel. Těmi předchozími byla představení o Jamesi Blondovi a hvězdách americké grotesky.

Tvůrci inscenace se volně inspirovali knihou Johnstona McCulleyho The Mark of Zorro a jejími filmovými zpracováními. Především pak stejnojmenným snímkem z roku 1920, kde titulní roli maskovaného mstitele ztvárnil Douglas Fairbanks.

Novinka Divadla Alfa je založená zejména na vizuální a hudební stránce. V inscenaci Pozor, Zorro! zazní minimum slov, zato tam bude spousta akce a živé muziky.

Režisér Tomáš Dvořák a výtvarník Ivan Nesveda stojí už řadu let za nezaměnitelnou autorskou poetikou Alfy.

„Jejich dílem je i naše nejúspěšnější inscenace Tři mušketýři z roku 2006, která bavila a stále baví diváky po celém světě,“ uvedl ředitel Divadla Alfa Jakub Hora.

Také Zorro se chystá reprezentovat české loutkářství za hranicemi. Už na léto 2020 je divadlo pozvané do Japonska a Koreje.