Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Černý den bezpečnostních složek: Vrah Vitásek (†42) zastřelil i manželku poručíka Celní správy

Autor: chal, ČTK - 
17. prosince 2019
18:14

Řádění vraha Ctirada Vitáska (†42) v čekárně traumatologie FN Ostrava nepřežili dva současní a jeden bývalý zaměstnanec Vězeňské služby. Členů bezpečnostních složek se ovšem tragédie přímo dotkla v souvislosti ještě s jednou z obětí. Šlo o manželku (†28) poručíka Celní správy.

To snad už ani nemůže být náhoda... Ze sedmi obětí střelce Ctirada Vitáska měly hned čtyři nějakou spojitost s bezpečnostními složkami. V čekárně zahynuli dva aktivní a jeden bývalý zaměstnanec Vězeňské služby.

Ušetřena nezůstala ani Celní správa, jak se ukázalo, Vitásek zabil i manželku jednoho z jejích pracovníků. „Ostravská tragédie nebere konce… Kromě dvou aktivních příslušníků Vězeňské služby ČR a jednoho bývalého zasáhla tato smutná událost i rodinu našeho kolegy z Celní správy ČR,“ uvedl předseda Unie bezpečnostních složek Zdeněk Drexler na facebookové stránce organizace.

„Poručík Josef D. se už nedočkal návratu své manželky z FN v Ostravě a jeho synové navždy přišli o maminku,“ napsal Drexler s tím, že vzhledem k blížícím se Vánocům doufá ve štědrost lidí. „Pro rodiny našich kolegů a kamarádů to budou svátky nejtěžší. Pomozme a přispějme, prosím,“ uzavřel předseda.

Sbírka probíhá v rámci dlouhodobé aktivity Spolku celníků, kteří vybírají peníze pro potřebné na účtu číslo 2000282879/2010. 

Smrt ve špitále našla i oblíbená pracovnice z transfuzní stanice, se kterou se v úterý v poledne přišla na pietní místo u nemocnice rozloučit spolupracovnice Blanka. „Kolegyně, která se mnou pracovala na transfuzní stanici skoro 40 let, tady zahynula. Je to tragédie, protože to byla vynikající laborantka, vynikající kolegyně a kamarádka, nemůžu se z toho vzpamatovat,“ popsala Blanka.

Video  Zpověď blízké ostravského vraha Ctirada V.: Patrně trpěl hypochondrickým bludem.  - FTV Prima
Video se připravuje ...

luban ( 18. prosince 2019 20:16 )

Takovým šílencům se nelze bránit aktivně, nikdo nenosí zbraň 🔫 do ambulance nebo nemocnice 🏥 spíše si všímat jejich jednání před tím, což je složité, ale když někdo vyhrožuje, že vyhodí barák 🏡 do povětří, jako v těch Loučkovicich, tak by měla policie zasáhnout ještě dříve.

Hestia1 ( 18. prosince 2019 14:45 )

Jeho romská matka bude asi pořád někoho obviňovat jen né chudáčka synáčka, který za nic nemohl,ani za to, že držel nelegálně zbraň, protože mu nikdo nechtěl pomoct..ať se jde taky léčit babizna

dama_s_kosou ( 18. prosince 2019 13:42 )

Bezte uz s tou jeho usmevavou fotkou do pr dele, vy cu raci z blesku!

ostuda ( 18. prosince 2019 09:40 )

ještě by bylo zajímavý kde se narodili a taky jejich karmy

krasomila ( 18. prosince 2019 09:24 )

Tragédie poukázala na to, že máme bezpečnostních složek zbytečně moc a jsou dost k ničemu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání