Dokonalost v podání Helen Fieldsové

Dokonalost v podání Helen Fieldsové

Tisk

dokonala smrt 200V srpnu vydalo nakladatelství Kniha Zlín třetí díl detektivní série Helen Fieldsové, který nese název Dokonalá smrt. Pracovní i osobní problémy sympatického inspektora Luca Callanacha si nesmíte nechat ujít!



Helen Fieldsová třináct let pracovala jako právnička, poté si s manželem založili filmovou produkční společnost, kde se uplatnila jako scenáristka i producentka. Vlastním nákladem si vydala první dvě fantasy knihy, ale do světa velké literatury pronikla právě se sérií Inspektor Luc Callanach, která už čítá čtyři díly. Fieldsová žije s rodinou v Hamsphiru, má ráda divadlo, filmy, karate a létání ve větrném tunelu.

Autorce u nás loni vyšly první dva díly, tedy Dokonalé stopy a Dokonalá kořist a každý příběh byl zajímavý něčím jiným, hlavně střídání pohledu vraha a vyšetřovatelů. Dokonalá smrt zase přepíná mezi vyšetřováním protagonistů, Avy Turnerové a Luca Callanacha. Slibný rozjezd však průběžně brzdí hned celá řada vedlejších zákoutí, které se sice posléze propojí, ale může působit trochu výplňově.

Do příběhu skočíme rovnýma nohama: v jeden den je v lese u Edinburghu nalezeno nahé tělo mladé dívky a zároveň na jiném místě zemřel bývalý šéfinspektor místní kriminálky. Je opravdu možné, že tento mentor zkušených policistů spáchal sebevraždu? A podaří se policii najít a lapit vraha, než si vyhlédne další oběť a zakročí znovu?

První dva díly Fieldsové pro mě byly jako zjevením a musím říct, že mě potěšilo a mile překvapilo, že ve Skotsku umí přijít s tak dobrou zápletkou a lidskými hrdiny. Třetí kniha trochu zvolnila tempo, ukázala časté nelogické a nebezpečné chování hlavních postav a místy působila zdlouhavě. Přesto jsem se při čtení bavila a hltala každou další stránku. Prostě jsem byla zvědavá, jak to dopadne. Taky nemůžu říct, že by autorka měla problém s neotřelými záporáky. Je fajn, že někdo dokáže vymyslet tak uvěřitelnou a zároveň pokřivenou postavu a dokáže vykreslit její myšlenkové pochody.

Pokud máte rádi detektivky a severská krimi vás nebaví, můžete zkusit anglickou školu a sáhnout po poctivé policejní práci zasazené do drsného prostředí skotského hlavního města. Tuto autorku a její práci všem doporučuji!

dokonala smrt

Název: Dokonalá smrt
Autor: Helen Fieldsová
Žánr: detektivka
Originální název: Perfect Death (2018)
Nakladatelství: Kniha Zlín
Rok vydání: 2019, pevná
Počet stran: 392
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/50957907/dokonala-smrt/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Beroun

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Moderní romance o sestřičkách z předválečného Londýna

Sestricky na prijmu perexNa jaře roku 1937 mají Dora a Millie, studentky ošetřovatelství v nemocnici Nightingale, plné ruce práce. Čekají je závěrečné zkoušky, a tak kromě praxe na odděleních věnují spoustu času i studiu. Hned po zkouškách...


Literatura

Další z Případů Richarda Krauze

Román Moucha napsal Dominik Dán, úspěšný slovenský autor trháků z prostředí oddělení vražd, v roce 2009. Letos se dostává na český trh v bravurním překladu Josefa Šmatláka. Pan autor s panem překladatelem si sedl...

Divadlo

Divadelní Flora odstartovala ve velkém

altOd čtvrtečního večera probíhá v Olomouci jeden z největších českých divadelních festivalů, Divadelní Flora. Její 16. ročník přibližuje festivalovým návštěvníkům tvorbu režiséra Jana Mikuláška, v unikátní retrospektivě se loučí s p...

Film

3Kino nám zpřístupní středoevropské filmy, které bychom jinak sotva spatřili

3Kino perexKaždoročně se v listopadu pořádává rozsáhlá přehlídka 3KINO a ani letošek není výjimkou. Zájemci, kteří si musí vyčlenit volný čas na období mezi 3. až 12. listopadem, se mohou těšit na filmy vzniklé na teritoriu střední Evropy, kromě Česka ta...