Nejlepší filmy Brada Pitta

Nejlepší filmy Brada Pitta
Tenkrát v Hollywoodu | Sony
Průlom v kariéře Brada Pitta nastal v roce 1991 díky snímkům Thelma a Lousie (Thelma & Louise) a Johnny Suede, o rok později se objevil v ambiciózní vykrádačce králíka Rogera Senzační svět (Cool World, 1992). Následovalo období romantických rolí jako Legenda o vášni (Legends of the Fall, 1994) a Interview s upírem (Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles, 1994), aby ale Brad Pitt nezískal nálepku romantického hezouna, přijal v roce 1995 dvě výrazně odlišné úlohy – první ve sci-fi 12 opic (Twelve Monkeys), kde si zahrál vyšinutého maniaka (a byl za to oceněn Zlatým glóbem) a druhou v kultovním thrilleru Davida Finchera Sedm (Seven).
Od té doby Pitt úspěšně střídá žánry a jen vzácně netrefí cíl. Jeho status je u diváků natolik silný, že jim dokázal prodat i v rámci produkce značně problematickou Světovou válku Z (World War Z), která je utržením přes půl miliardy dolarů, nejúspěšnějším zombie filmem historie. Skvělé výkony ale podal i v hloubavé sci-fi Ad Astra a vynikající tarantinovce Tenkrát v Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood). A jak to vidíte vy? Jaké filmy Brada Pitta jsou podle vás nejlepší? Pojďme se na ně podívat.

Nejlepší filmy Brada Pitta

Podle hodnocení uživatelů Kinoboxu jsou nejlépe hodnocenými snímky Brada Pitta níže uvedené kousky:
Sedm (Seven, 1995)
Sedm
Sedm
90%
Klub rváčů (Fight Club, 1999)
Klub rváčů
Klub rváčů
88%
Hanebný pancharti (Inglorious Bastards, 2009)
Hanebný pancharti
Hanebný pancharti
87%
Babylon (Babylon, 2022)
Babylon
Babylon
87%
Podfu(c)k (Snatch, 2000)
Podfu(c)k
Podfu(c)k
85%
12 opic (Twelve Monkeys, 1995)
12 opic
12 opic
83%
Podivuhodný případ Benjamina Buttona (The Curious Case of Benjamin Button, 2008)
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
82%
Bullet Train (2022)
Bullet Train
Bullet Train
81%
Dannyho parťáci (Ocean's Eleven, 2001)
Dannyho parťáci
Dannyho parťáci
81%
Tenkrát v Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood, 2019)
Tenkrát v Hollywoodu
Tenkrát v Hollywoodu
80%
Pro milovníky Brada Pitta už jen doplním, že v roce 2024 ho čeká premiéra thrilleru s Georgem Clooneym Wolves, vysloužilým závodníkem formule 1 se stane v akčním snímku Apex a v režii Quentina Tarantina brzy začne natáčet snímek The Movie Critic, v němž se převtělí do filmového kritika píšícího pro pornočasopis. Rozhodně tak je na co se těšit a možná některých z těchto projektů přepíše Bradův žebříček nejlepších filmů.