Slíbená princezna si vysloužila v roce své vánoční premiéry takovou ostudu, že ji už Česká televize raději následující roky do programu vůbec nevrátila. „Jak něco takového můžou nazvat pohádkou? Střílí se tam samopalem, princezny se chovají jako striptérky a operují se tam siamská dvojčata,“ nechápala řada lidí v internetových diskuzích a kritizovala i »Zlatovlásku« alias princeznu Čirou Radost v podání Marty Dancingerové(28, v současnosti ji vídáme coby boxerku Eriku v Ordinaci v růžové zahradě 2) v podivné a neslušivé paruce.

„Jsem zvědav, kdy se k této pohádce přihlásí Islámský stát,“ rozčilovali se diváci a tvrdili, že už znovu pohádku, která měla přitom velmi dobrou sledovanost 1,729 milionu diváků, už nikdy nechtějí vidět. Nezachránil ji tedy ani Jiřík v podání Honzy Ciny (31). 

Pohádku na motivy Zlatovlásky od Karla Jaromíra Erbena tehdy nelichotivě zhodnotil i režisér oblíbených pohádek Princezna ze mlejna či Z pekla štěstí Zdeněk Troška (66). „Je to, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Chudáci děti a pan Erben, který se otáčí v hrobě. Chtělo se mi zvracet,“ řekl tehdy Blesku. 

Navíc Slíbená princezna se už znovu v televizním programu neobjevila a v programu není k nalezení ani o letošních Vánocích. Jako by se televize bála dalších rozhořčených diváků a raději už se k dílu nevalné pověsti nevracela.

Kouzelník Žito také nebodoval

V roce 2017 měla Česká televize o poznání šťastnější ruku s pohádkou Nejlepší přítel se Zdeňkem Piškulou (21), Markem Adamczykem (31) a princeznou v podání Kristíny Svarinské (30).  Jenže loni se diváci opět dost bouřili po odvysílání štědrovečerní novinky Kouzelník Žito, kterou přitom sledovalo neuvěřitelných 2,5 milionu diváků.

Bohužel zřejmě zaúřadovala příliš velká očekávání a v diskuzích na internetu tak lidé zkritizovali především výkony mladých herců Anny Kadeřávkové (22) a Denise Šafaříka (25). „Příšernost. Taky jsme to nevydrželi. Mladí herci úplně bez výrazu a bez emocí, jen mluví a mluví, ale člověk nedokáže vnímat, o čem. Opravdu trapas.“

Své výkony pak představitelé hlavních rolí začali obhajovat na sociálních sítích a ostré útoky proti sobě odrážela zejména Kadeřávková dost nevybíravě. Také režisér Zdeněk Zelenka (64) si nenávistné vlny povšiml, ale nijak zvlášť ji neřešil. „Kritiku vnímám, nijak jí neopovrhuji, ale trpělivě počkám, jak pohádku prověří čas,“ řekl loni s tím, že podobně to měl i v době, kdy měla premiéru dnes již oblíbená Nesmrtelná teta. Ta ostatně na svátky v posledních letech snad nikdy nechyběla. Jak to bude s Kouzelníkem Žito? Letos ho ČT opět nasadila, ale už před Vánocemi, konkrétně ve středu 18. prosince v hlavní vysílací čas na ČT1. Tak možná si s odstupem času přece jen najde své příznivce.

VIDEO: Hit z nejdiskutovanější české pohádky! Místo Žita zpíval známý skladatel!

Video
Video se připravuje ...

Hit z nejdiskutovanější české pohádky! Místo Žita zpíval známý skladatel! Youtube.cz

Fotogalerie
81 fotografií