bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odchod k Seattlu? Winnipeg je mým domovem, odmítá Paul Maurice spekulace

18. prosince 2019, 20:19

Jiří Sameš

Co se Seattlu týče, začíná do sebe všechno zapadat. Pozice generálního manažera je už nějakou dobu vyřešena, začátkem kalendářního roku 2020 oznámí klub také svůj název. Aktuálně se tak jen hojně spekuluje, kdo bude stát na lavičce.

Mezi adepty na kouče Seattlu se objevilo před časem jméno hlavního trenéra Winnipeg Jets Paula Maurice. On sám ale úvahy popřel, odchod z Manitoby prý nemá v plánu.

„Zůstanu tady tak dlouho, jak si jen budou Mark a Kevin přát," řekl konkrétně Paul Maurice. (Mark Chipman = výkonný předseda Jets; Kevin Cheveldayoff = generální manažer Winnipegu – pozn. redaktora)

„Winnipeg je mým domovem. Miluji tohle místo. Nemám v plánu nikam odcházet. Nevím, je to trochu neobvyklé, že tady jsou spekulace o trenérovi, který má práci," pokračoval.

„Obvykle se mluví v tomto případě o třech nebo čtyřech chlapech, kteří jsou volní. Nedává to moc smysl," zmínil dále.

Je známo, že toho Maurice a Ron Francis, jenž byl 18. července jmenován generálním manažerem Seattlu, spolu hodně zažili u Carolina Hurricanes.

Maurice zde nejprve trénoval Francise, a to v období 1998 až 2003. Následně dokonce spolupracovali (2008 až 2011), když Francis dělal tři roky Mauriceovi asistenta.

„Pracoval jsem s Ronem, mám vůči němu obrovský respekt. Tohle je ale můj domov. Nechci nikam odejít," zopakoval Maurice.

Maurice podepsal s Jets 7. září 2017 víceletou smlouvu. Uznávaný reportér kanadské televizní sítě Sportsnet Elliotte Friedman přitom informoval, že by měl kontrakt po skončení letošní sezony vypršet. 

„Ať už tady mám mít smlouvu na celý život nebo jsem placen od hodiny, nic se nezmění," poznamenal Maurice.

„Našel jsem prostě místo, ve kterém miluji život a koučování. Nemám důvod něco měnit. Všichni víme, že se trenéři občas stěhují, ale nemyslím si, že jsme k tomu tady blízko. Plánuji tady zůstat na dlouhou dobu," dodal.

Maurice, dvaapadesátiletý Kanaďan, působí u Jets od 12. ledna 2014. Odtrénoval zde dosud 479 zápasů, přičemž v nich zapsal bilanci 255-174-50. 

V play-off přidal ještě 27 zápasů a 11 výher. Jeho největším úspěchem byla účast v konferenčním finále na jaře 2018, loni nastal (poněkud překvapivý) výpadek v prvním kole.

Winnipeg každopádně zaznamenal pod Mauricem velký posun vpřed a v posledních sezonách se pohybuje pravidelně v popředí tabulky. 

„Více než kontraktu si vážím toho, že jsem na místě, kde se cítím velmi dobře. To je pro mě teď důležité," podotkl ještě Maurice.

„Čas zde si chci užívat, stejně tak i tenhle tým. Všechno samozřejmě nepůjde pořád jako po másle, vždy tady budou nějaké pihy na kráse. Tohle je ale pro mne rozhodující... "

„Užívat si života, koučování zde. Smlouva jde na vedlejší kolej," uzavřel.

V současné době je jinak druhým nejdéle sloužícím koučem u jednoho týmu National Hockey League.

Jets prohráli v noci na středu doma s Hurricanes 3:6.

Z posledních tří zápasů mají aktuálně na svém kontě dvě prohry, v tabulce Centrální divize jsou potom nyní na třetím místě (bilance 20-12-2).

Příští duel sehrají v noci na pátek, kdy přivítají divizního soupeře, Chicago Blackhawks, a zároveň zakončí sérii tří zápasů na domácí půdě po sobě. 

Nakonec ještě zmiňme, že tzv. rozšiřovací draft, kde si Seattle vybere od každého týmu z nejlepší hokejové ligy, tedy s výjimkou Vegas Golden Knights, jednoho hokejistu, proběhne v červnu 2021. 

Čtěte také:
Super gesto! Flyers podpořili Oskara Lindbloma v boji proti bestii

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.