Soutěž o vstupenky: Timeless

Komponovaný večer Baletu Národního divadla se po Novém roce objeví na prknech nově zrekonstruované Státní opery. Program je vhledem do vývoje moderního baletu, od neoklasické Serenády George Balanchina, přes moderní Svěcení jara slavného amerického choreografa Glena Tetleyho po Separate Knots, které přímo pro Balet ND vytvořil současný choreograf Emanuel Gat.
Igor Stravinský, Glen Tetley: Svěcení jara – Ondřej Vinklát a soubor Baletu ND (foto Younsik Kim)

Baletní večer je také poctou třem skladatelům – George Balanchine si vybral pro svůj opus hudbu P. I. Čajkovského, Glen Tetley zpracoval legendární dílo Igora Stravinského a Emanuel Gat sáhl po klavírní tvorbě Fryderyka Chopina. O vstupenky na představení si můžete s námi zasoutěžit. Máme pro vás 2 vstupenky na reprízu 2. února od 20 hodin. A šanci má každý, kdo správně odpoví na soutěžní otázku, ze správných odpovědí vylosujeme výherce.

Kde se v květnu 1913 uskutečnila světová premiéra Stravinského Svěcení jara?
a) Paříž, Opéra Garnier
b) Paříž, Théâtre des Champs-Élysées
c) Zürich, Opera House

Své odpovědi můžete psát až do pondělí 30. prosince do 12:00 hodin na adresu [email protected] a e-mail nadepište titulem/předmětem „Soutěž Timeless“.
Ze všech správných odpovědí vylosujeme jednoho výherce, který získá 2 vstupenky na představení 2. února ve Státní opeře.
Hodně štěstí přeje redakce Opery Plus!

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat