Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bodová šňůra Hudáčka? Už třináct duelů. Všichni mi píšou a dávají mě trochu pod tlak, usmívá se

Už na začátku sezony se s Liborem Hudáčkem počítalo jako se stěžejním mužem, ovšem teď jsou jeho body potřeba ještě víc. Hokejisté Liberce hrají bez zraněných forvardů, Michalů Birnera a Bulíře, navíc do KHL zamířil Tomáš Filippi. Hudáček plní roli centra elitní formace a plní ji skvěle. K výhře 3:2 v Hradci Králové přispěl gólem, proměnil i svůj nájezd a bodoval už ve třináctém utkání v řadě. 

Liberecký útočník Libor Hudáček slaví se spoluhráči gól
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Jsou to zlaté body i vzhledem k faktu, že teď v útoku musíte trochu lepit sestavu?

Jasně, ale škoda, že jsme to na konci trochu zdramatizovali a soupeř vyrovnal na 2:2. Ale věděli jsme, že to musíme vydřít. Čekali jsme na přesilovky. V podstatě s novou pětkou hráčů jsme to hráli, takže super, že to tam padlo dvakrát. (Liberec se prosadil ze hry pouze z početních převah - pozn. red.)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Liberec

Ve vašem posledním vzájemném souboji v Hradci Králové jste dali šest gólů. Mountfield ale zlepšil defenzivu a před tímto soubojem ze tří utkání inkasoval jen dvakrát. Je znát zlepšení a bylo těžké se dostávat do jeho defenzivy?

Říkali jsme si to i před zápasem, že tady nepadne moc gólů. Celý zápas nám to ukázal, že jsme museli vydřít 65 minut a každý čekal na chybu, jestli přijde.

Dalo se zápasu dát i přízvisko souboje gólmanů?

Určitě. Hrášek (Dominik Hrachovina – pozn. red.) nás podržel. Škoda že zas ne my jeho v závěru utkání a udělali jsme takovou malou chybu. Neviděli jsme jejich hráče a namazali mu. Ale oba dva brankáři podali super výkon.

S Hrachovinou v brance jste pokaždé bodovali. Je u něj takové to vítězné kouzlo?

Je dvojnásobný finský mistr, kvalitu má. Je vidět, že česká liga je pro něho malá.

V září jste tady dvakrát skóroval. Nyní, když počítáme i nájezd, také dvakrát. Evidentně se vám tu líbí…

Jasně, je to tady oblíbené. Škoda, že tady nehrajeme častěji. Byl bych asi nejlepší střelec ligy. (směje se)

Při nájezdu jste zvolil záměrně jednoduchou střelu na rozdíl třeba od kličky, což je u vás obvyklé?

Pár nájezdů mi teď nevyšlo, když jsem zkoušel něco vymýšlet. Zkusil jsem jen vystřelit. Před zápasem jsme měli video. Věděli jsme, co máme u nájezdů dělat.

Chybí zranění Michal Birner s Michalem Bulířem, navíc odešel Tomáš Filippi do KHL. Cítíte, že bude ofenziva závislejší na vašem příspěvku?

Jsem v podstatě první centr, takže je to i na mně. Vím to od začátku sezony a snažím se týmu odevzdat maximum. Ať to jsou góly nebo nahrávky, ale i hra vzadu musí být stoprocentní. Jsem totiž centr, který to musí i ubránit.

Bodoval jste třináctkrát v řadě, sledujete tuto sérii?

Když mi to řeknete, tak ano. Všichni okolo mě to ale sledují a posílají mi zprávy. Všichni mě tak trochu dávají pod tlak. (usměje se) Když to tam bude padat a nějaké body se na mě nalepí, bude to jen plus. Dodá vám to energii i do dalších zápasů, z toho pohledu je to pěkné.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články