Hlavní obsah

Chicago - Colorado 1:4Skvělý Francouz slaví v NHL další výhru

New York/Praha

Český gólman Pavel Francouz pokračuje v zámoří ve skvělých výkonech. Ve středečním duelu NHL vychytal Coloradu výhru v Chicagu 4:1. Bod za asistenci si připsal útočník Ondřej Kaše, jehož Anaheim ale prohrál v New Jersey 1:3.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Brankář Colorada Pavel Francouz likviduje střelu Ryana Carpentera z Chicaga.

Článek

Francouz přispěl k výhře Lavin 31 zákroky a v sezoně si vylepšil úspěšnost zákroků na 93,42 procent. Colorado s ním v bráně získalo z posledních devíti zápasů 17 z 18 možných bodů. Překonal jej pouze Ryan Carpenter, jenž v polovině úvodní třetiny střelou z pravého kruhu pod horní tyč srovnával na 1:1.

Zápas se zlomil v prostřední části. Hostům nejprve vrátil vedení Nathan MacKinnon, který prodloužil svoji bodovou sérii na šest zápasů, a náskok záhy navýšil Andre Burakovsky střelou z vrcholu pravého kruhu.

Ve třetí třetině pojistil vítězství trefou do prázdné brány Mikko Rantanen. Chicago, v jehož dresu vyšli naprázdno Dominik Kubalík i David Kämpf, tak prohrálo pátý z posledních šesti zápasů. V tabulce západní konference mu patří předposlední příčka.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Hokejisté Colorada děkují brankáři Pavlu Francouzovi po výhře nad Chicagem.

Ještě hůře je na tom poslední Anaheim. Přitom v New Jersey šel záhy do vedení, když po rychlém obratu ve středním pásmu nahrál Ondřej Kaše v úniku dvou proti samotnému gólmanovi na Adama Henriquea, který pohotově zakončil.

Domácí, kteří hráli vůbec první zápas po ostře sledovaném trejdu své hvězdy Taylora Halla do Arizony, zápas otočili ve druhé části, kdy se trefili právě bývalí Hallovi parťáci z útoku Nico Hischier a Kyle Palmieri. V závěrečné části pak přidal třetí trefu Sami Vatanen. V dresu vítězů vyšel bodově naprázdno útočník Pavel Zacha.

Obhájci Stanley Cupu ze St. Louis dál trůní na čele Západní konference. Tentokrát se jim podařilo střelecky vynulovat hvězdné ofenzivní duo Edmontonu Connor McDavid a Leon Draisaitl. Druhý jmenovaný si připsal pouze asistenci u jediného gólu Oilers James Neala, jenž už ale v závěru pouze snižoval na konečných 1:2.

Výhru Blues zařídili Brayden Schenn a Mackenzie MacEachern, 35 úspěšnými zákroky se pak blýskl domácí brankář Jake Allen.

New Jersey - Anaheim 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky: 22. Hischier, 32. Palmieri, 41. Vatanen - 4. Henrique (O. Kaše). Střely na branku: 20:27. Diváci: 13 936. Hvězdy zápasu: 1. Hischier, 2. Palmieri, 3. Blackwood (všichni New Jersey).
Chicago - Colorado 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky: 10. Carpenter - 9. Cole, 28. MacKinnon, 31. Burakovsky, 58. Rantanen. Střely na branku: 32:36. Pavel Francouz odchytal za Colorado celý zápas, inkasoval jeden gól z 32 střel a úspěšnost zásahů měl 96,88 procent. Diváci: 21 481. Hvězdy zápasu: 1. MacKinnon, 2. Landeskog, 3. Burakovsky (všichni Colorado).
St. Louis - Edmonton 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 29. B. Schenn, 47. MacEachern - 59. Neal. Střely na branku: 44:36. Diváci: 18 096. Hvězdy zápasu: 1. Allen, 2. B. Schenn, 3. Bouwmeester (všichni St. Louis).

Reklama

Související témata: