Už v průběhu studií střední zemědělské školy Štěpánka Pencová tušila, že maturitu v tomhle oboru, ani řidičák na traktor, který v jejím případě musel být speciálně upravený, nezužitkuje. Věčnou optimistku a velkou komediantku to od dětství táhlo k herectví. Kvůli svému hendikepu si ale na dráhu profesionální herečky netroufla ani pomyslet. Osud si ji ale našel i tak.

„Ještě před maturitou mě oslovilo jedno pražské černé divadlo. Sháněli tehdy několik herců mého vzrůstu,“ vysvětlovala v internetovém pořadu DialogF Štěpánka Pencová, která se ke kumštu dostala skrze divadlo. Netrvalo dlouho a přišla první hollywoodská příležitost. „Vybrali si konkrétně mě,“ svěřila pyšně Pencová s tím, že režiséra evidentně zaujala. „Původně jsem měla mít čtyři natáčecí dny, nakonec z toho byly čtyři měsíce,“ dodala herečka, která sebe a ostatní s podobným postižením nazývá „malými“. Zatímco s nemocí se smířila, označení liliputka ji prý uráží a vytáčí.

Štěpánčina aktuální zkušenost s hollywoodem čítá spolupráci s Orlando Bloomem na seriálu Carnival Row, jehož druhá série se aktuálně opět natáčí v Česku. Zkazky o Britově kráse a charismatu ale herečka s úsměvem vyvrací. „Ve skutečnosti bohužel není moc hezký. Všechno to dělá filmová kamera a líčení,“ šokuje Pencová a dodává: „Kdybych ho potkala na ulici a za týden znovu, ani bych si ho nevšimla. Jako člověk byl ale neuvěřitelně milý.“

Štěpánce se nicméně podařilo něco, co nikomu jinému ze štábu ne. I přes přísný zákaz produkce má s hollywoodskou hvězdou fotku! V seriálu hrála hobitku a jako součást kostýmu měla nalepené umělé uši a falešný nos. A právě to zaujalo Orlandova syna Flynna (8), který svého hvězdného tátu ten den na plac doprovázel. „Fascinovaně na mě koukal a vyhrkl, že by se mnou chtěl mít fotku. A tak jsem si řekla, že když může on, můžu i já. Na oplátku jsem poprosila o fotku s Orlandem,“ vyjevila Štěpánka v pořadu DialogF.   

Fotogalerie
37 fotografií