Nosit šedivé vlasy chce velkou porci odvahy, a tu nová přítelkyně hollywoodského herce Keanu Reavese má. Alexandra Grant, výtvarnice a rodačka z Ohia, tím však klame tělem. Proč se rozhodla pro image „postarší dámy“ a přestala si barvit vlasy?

Slavný herec s pověstí uzavřeného samotáře, se s veřejností o své soukromí příliš nedělí a přítelkyně do společnosti běžně nebere. O to více překvapil, když se v listopadu ukázal na červeném koberci losangeleského Muzea umění po boku nové lásky. Ženou jeho srdce se stala americká umělkyně Alexandra Grantová, která svým vzhledem mnohé zmátla. Na první pohled se totiž zdálo, že se Reeves vede za ruku s hereckou kolegyní a držitelkou Oskara, Helen Miren. A pozdvižení bylo na světě…

Kdo je žena, která zamotala hvězdě Matrixu hlavu?

Mohlo by se zdát, že se z hercovi strany jedná jen o jakýsi výstřelek, ale není tomu tak. Grantová a Reeves se již roky přátelí a mají za sebou několik společných projektů. K jejich osudovému setkání došlo na párty v roce 2009 a následovala bohatá oboustranná spolupráce. V roce 2011 doplnila výtvarnice Reevesovu knihu „Ode to Happiness“ (óda na štěstí, pozn. red.) ilustracemi, o pět let později spolu vydali knihu „Shadows“ (stíny, pozn. red.) a v roce 2017 společně založili vydavatelství X Artists‘ Books. Oba umělce spojuje zejména láska ke knihám, umění a velké přátelství, které přerostlo ve vztah.

Šedá je in?

Mnohým vrtalo hlavou, proč se šestačtyřicetiletá Grantová rozhodla přiznat šediny a přestala si barvit vlasy. Šlo o módní výstřelek nebo je za tím něco jiného? Za krokem, jenž není k jejímu vzhledu příliš lichotivý, stojí pádné argumenty.
Filantropka a výtvarnice, jejíž práce je prezentována v prestižních muzeích světa se svěřila, že za jejím rozhodnutím stojí zdravotní důvody. Šedivět prý začala ve dvaceti letech a vlasy si pravidelně barvila. O deset let později se rozhodla „přiznat barvu“, protože její tělo již nebylo schopné snášet toxické látky obsažené v barvách na vlasy. Ty zvyšují riziko vzniku rakovinového onemocnění, a právě to byl důvod, který rozhodl.

Ať šedivá či ne, Alexandra Grantová působí velmi sympaticky a Keanu Reeves má po jejím boku nezvykle velký úsměv. Zajisté tím potěšil i své početné fanoušky, které se svou novou partnerkou seznámil prostřednictvím sociálních sítí. K takovému kroku se odhodlal po neuvěřitelných dvaceti letech a my doufáme, že herec konečně našel tu pravou.

Více ze světa hvězd se dozvíte zde

Foto: ČTK, Intagram