Jdu zvracet, ty vole... „Budoucí premiér“ Čižinský rozhicoval ženské publikum. Ale jinak, než by si přál

19.12.2019 14:45

Starosta Prahy 7 Jan Čižinský ohlásil založení projektu 3 000 statečných, pro který hledá dobrovolníky. Má zvýšit účast ve volbách a zajistit, aby hlasy nepropadly. Definoval ho v rozhovoru pro Novinky.cz. V něm také řekl, že jako správný skaut je připraven. Třeba i být premiérem. Právě toto prohlášení vzbudilo velké pobavení. I jiné věci. „Jenda zase posunul level skaut a já jdu zvracet,“ vyjádřila se zastupitelka Prahy 2 a krajská manažerka ODS Lenka Mottlová. Zazněl i názor, že v Česku „už je víc připravených premiérů než registrovaných rybářů a fotbalistů dohromady“.

Jdu zvracet, ty vole... „Budoucí premiér“ Čižinský rozhicoval ženské publikum. Ale jinak, než by si přál
Foto: hns
Popisek: Jan Čižinský

Na pražském Klárově během demonstrace Milionu chvilek pro demokracii starosta Prahy 7 Jan Čižinský vyhlásil svou iniciativu „tří tisíc statečných“. A v rozhovoru pro Novinky.cz tuto myšlenku rozvedl.

„Hledáme aktivní lidi, kteří jsou ochotni pro svou zemi něco udělat, přesvědčovat své sousedy. To je ta nejúčinnější kampaň a je to podmínka toho, aby se naše politika proměnila a aby lidé, kteří jsou zklamaní a nechodí kvůli tomu k volbám, přišli a přesvědčili jsme je, že má smysl se o politiku zajímat,“ popsal Čižinský svůj cíl. Ale popřel, že by zakládal další politickou stranu a trval na tom, že cílem je, aby žádné hlasy nepropadly a zvýšila se volební účast. Prý rozhodně nechce politickou scénu dále štěpit. Redaktor mu oponoval, že jeho představy nejsou realistické.

Anketa

Bojíte se Číny?

7%
93%
hlasovalo: 20459 lidí

Starosta uvedl, že chce nabídnout změnu, jeho iniciativa bude působit jen při sněmovních volbách a nehodlá spolupracovat s Andrejem Babišem.

Na závěr zazněla otázka: „Chtěl byste být budoucím premiérem?“ Na což Čižinský odpověděl: „Jsem skaut a skaut je připraven, tak jsem připraven.“ Právě tato odpověď se nakonec dostala do titulku rozhovoru.

A zaujala i leckteré další politiky a komentátory. Například zastupitelka Lenka Mottlová: „Za sedmero horami a sedmero řekami, seděl 20 let v politice jeden skaut. Protože již za tradiční stranu získal co mohl, s tváři pana čistého se rozhodl se skupinou ‚finančních podporovatelů‘, že se v tom ještě trošku povrtá. Proč ne, když lidem, kteří s nim spoluvytváří ‚blaho‘ sem tam přindá Šlechtovku, tu něco jiného. A komentovat ty ostatní blafy, na to jsem málo UFO.

Takže vážení, Jenda zase posunul level skaut a já jdu zvracet.“

Analytička Tereza Spencerová Čižinského označila za „fascinujícího“ a odtušila: „Příští rok bude fakt nářezovej.“

Právník Tomáš Tyl citoval ze scénky Jana Wericha o vodníku Čochtanovi: „… a jak tak pádloval na tý kánohehe a přes břicho měl pásek a na tom pásku přezku a na ní napsáno ‚Vždy připraven‘. Tak jsem ho votočil. A von nebyl připravenej. Tak proč to inzeruje?! Jojo. Ještě ho mám schovanej. Ten pásek. Máte ráda jíšku?
- Ne e.
- Já rád jíšku. Totiž frťana.

(Čochtan, bydliště Zlatá stoka, rozpráví s Káčou z Třeboně.)“

Marketér Michael Skřivan odtušil: „V Český republice už je víc lidí připravenejch být premiér, než je registrovaných rybářů a fotbalistů dohromady.“

„Ty vole, dělejte si laskavě svůj komunál, zatím jste kromě koloběžek nic nepředvedli, a pak se můžeme bavit o politice pro velký kluky,“ okomentovala Čižinského záměr editorka serveru Expres.cz Barbora Koukalová.

Kromě Tomáše Tyla na klasiku myslel i mediální expert Petr Štěpánek. „Ten Čižinský je ve skutečnosti lidovec. Stejně jako pan Chroust,“ rýpnul si Štěpánek odkazem na film Obecná škola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…