weby pro nejsevernější čechy

Vánoční tvoření v jabloneckém muzeu 2019

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou připravilo na vánoční prázdniny tradiční a oblíbené tvoření pro širokou veřejnost. Na vánoční dílnu mohou návštěvníci tentokrát přijít v pátek 27. prosince 2019.

Firma GOJA předvede ruční výrobu skleněných vánočních tvarů, které si budu moci návštěvníci sami ozdobit. Mohou využít také tvůrčí dílnu s výrobou knoflíkových ozdob a jako bonus se zdarma pokochat krásou současných kolekcí od vybraných výrobců na aktuální výstavě. „Prezentaci vánočních ozdob se v posledních letech věnujeme velmi intenzivně, a to jak těch z muzejní sbírky, tak od současných předních výrobců. Vyvrcholením by pak mělo být v příštím roce otevření stále, zážitkové expozice WoW (World of Wonders / Svět zázraků) v naší skleněné přístavbě,“ informuje ředitelka muzea Milada Valečková.

Tvůrčí dílna 27. prosince je určena všem věkovým kategoriím. „Návštěvníci si mohou vyrobit nápadité vánoční dekorace z netradičních, běžně dostupných materiálů jako jsou dřívka, knoflíky a samozřejmě nemohou chybět ani pro nás typické korálky,“ přibližuje muzejní edukátorka Milena Zachařová. Vstup na dílnu a do výstavy je zdarma, probíhat bude od 9 do 17 hodin.

Partnery akce jsou Liberecký kraj, statutární město Jablonec nad Nisou a ministerstvo kultury.

Kontakt:

Milena Zachařová, tel. 483 369 021, email: milena.zacharova@msb-jablonec.cz

Pohodové adventní dny přeje

Šárka Labusová

asistentka ředitelky muzea

email: sarka.labusova@msb-jablonec.cz

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou

www.msb-jablonec.cz

Tagy