Hradecká angažovala kondičního trenéra Vydru

19. 12. 2019, 14:44
Aktuality 5
Lucie Hradecká se na novou sezonu připravuje s kondičním trenérem Davidem Vydrou, který nedávno skončil po více než čtyřech letech u Petry Kvitové a v minulosti pomáhal i Tomáši Berdychovi. Čtyřiatřicetiletá Hradecká už s novým koučem absolvovala soustředění na Floridě a v Dubaji.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká si před dvěma lety přetrhla křížový vaz v koleni a téměř tři čtvrtě roku nehrála. A po pauze se bývalé 41. hráčce světa nedaří, aktuálně v žebříčku figuruje až na 300. místě.

Od loňského comebacku totiž jen jednou vyhrála víc jak dva zápasy po sobě, nicméně jediná povedená vítězná série letos v únoru stála za to; nejprve v hale v Trnavě ovládla podnik ITF W100 a následně si v kvalifikaci turnaje v Dubaji vybojovala jediný letošní start v hlavní soutěži akce WTA.

Poslední singlovou výhru Hradecká slavila už v polovině července, ani ve 34 letech ale 'neskládá zbraně' a snaží se hledat způsoby, jak ještě resuscitovat svou kariéru. 

A proto před pár týdny doplnila svůj trenérský tým. K Jiřímu Fenclovi angažovala zkušeného kondičního kouče Davida Vydru, který byl v posledních pěti sezonách součástí týmu Petry Kvitové (velmi dobré kamarádky Hradecké) a předtím dlouhé roky pomáhal Tomáši Berdychovi.


"Byl s námi čtrnáct dní na soustředění v Bradentonu a teď i v Dubaji. Předtím mi pomáhal tím, že mi napsal pár tréninků," řekla Hradecká pro Radiožurnál. Domluveni jsou zatím na spolupráci do březnových turnajů v Americe.

"Mít i kondičního trenéra je příjemné, protože člověk se pak stará o ještě méně věcí. Jsem z toho strašně nadšená. Mám další chuť, cítím z toho dobrou energii," pochvaluje si olympijská medailistka a grandslamová šampionka ve čtyřhře.

Minulý týden během soustředění v Dubaji Hradecká odehrála turnaj ITF s dotací 100.000 dolarů, vypadla však hned v prvním kole se Španělkou Georginou Garcíaovou-Perézovou. Sebevědomí si zvedla alespoň deblovým triumfem se Slovinkou Andrejou Klepačovou, s níž v srpnu vyhrála i prestižní turnaj WTA Premier 5 v Cincinnati.

Včera se Hradecká představila ve finále Tenisové extraligy v Praze, kde po boku Terezy Martincové přispěla k triumfu obhájců titulu I. ČLTK Praha.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Reagovat
FulnekUltras
ta vlevo by to mohla dotáhnout kurewsky vysoko - ale je znát, že při leštění placáka dneska nevnímá a nezná ani ségra ségru ;-)))
Reagovat
misa
Přesně před rokem, 19. 12. 2018 odehrála poslední soutěžní dvouhru v kariéře. Ve finále extraligy porazila Martincovou 7-5, 6-0.
Záznam celého zápasu:
https://www.youtube.com/watch?v=UT2VWausdqY

Dnes se pochlubila miminkem, hodně se toho za ten rok stalo... Gratulace, mám radost :)
Reagovat
Frick
Tomáš Plekanec se stal potřetí otcem - má dceru Leontýnku.
Reagovat
FulnekUltras
jj, jinak ti žabaři neuhráli nic ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist