‚Policie posílá všechny pryč.‘ Útočník v Moskvě zastřelil příslušníka tajné služby přímo v jejím sídle

Podle některých médií zemřeli při střelbě v moskevském ústředí ruské tajné služby FSB tři lidé. Oficiální zdroje potvrdily zatím pouze jednu oběť. Po smrti je také útočník, kterého zneškodnily bezpečnostní složky. Dalších pět lidí je zraněno, z toho dva těžce. Podle rozhlasové stanice Echo Moskvy bylo na náměstí Lubjanka u sídla FSB slyšet křik a střelbu.

Moskva (Aktualizováno: 19:37 19. 12. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Informaci o zneškodnění útočníka potvrdila tajná služba FSB. Podle Ruské informační agentury zjišťují úřady jeho identitu. Zasahovaly proti němu speciální jednotky. Při střelbě, která začala přímo ve vstupní hale ústředí FSB, zemřeli podle původních informací médií tři lidé. Podle svědků z místa odjelo pět sanitek.

Podle agentury Deutsche Presse-Agentur útočník či útočníci stříleli z kalašnikova ve vstupní hale budovy. Informace o počtu zraněných či mrtvých se liší, jak informovala zpravodajka Českého rozhlasu v Rusku. Není také jasné, zda útočníků nebylo více. Svědci popsali, že jich bylo několik. 

Ulice v okolí sídla FSB bezpečnostní složky uzavřely, včetně východů z metra. „Náměstí Lubjanka je nedostupné, policie posílá všechny pryč... Všechno je omotané červenými páskami, je tam množství policistů,“ řekl zkraje večera ruské redakci stanice BBC očitý svědek Dmitrij Filonov.

Podle oficiálních informací ruského ministerstva zdravotnictví jsou po střelbě dva lidé těžce zranění.

Teroristický čin

Ruské tajné služby útok v centru Moskvy, jen několik stovek metrů od Rudého náměstí, vyhodnotily jako teroristický čin, informovala na sociálních sítích zpravodajská stanice RT. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov řekl, že prezident Vladimir Putin byl o incidentu informován.

Agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo zdravotnictví uvedla, že při střelbě utrpěli vážná zranění dva zaměstnanci FSB.

dot, mia, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme