InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milevsko odmítlo zájemce, který si chtěl postavit dům u fotbalového stadionu

Polovina trávníku už je oplocená, nyní se objevil zájemce o zbývající část.  , Autor: L. Kolářová

Polovina trávníku už je oplocená, nyní se objevil zájemce o zbývající část.     Autor: L. Kolářová

MILEVSKO - Debatu na milevském zastupitelstvu vzbudila žádost manželů Čapkových z Milevska, kteří projevili zájem koupit si zbývající část zatravněné plochy u parkoviště před fotbalovým stadionem, kde město před časem část pozemku na stavbu rodinného domu prodalo. I Čapkovi by tam chtěli postavit rodinný dům a nabídli 600 korun za metr čtvereční. To je nad cenovou hladinou, za kterou se ve městě pozemky prodávají. Většina zastupitelů ale byla přesto proti.

 

Jaroslav Peták z ODS řekl, že pozemek je stejně znehodnocený dřívějším prodejem poloviny, která je nyní oplocená. A připomněl, že území plán v tomto místě zástavbu umožňuje. Pro to, aby se vyhlásil záměr prodeje i na neoplocený zbytek pozemku byl i Zdeněk Herout (ODS). Navrhoval jen, aby se okraje pozemků ponechaly na vybudování chodníků.

Od vedení města ale zaznělo, že zástavba je tam sice možná podle stávajícího územního plánu, ovšem připravovaný územní plán už zde počítá s veřejnou zelení. Zastupitelé také chtěli vědět, zda je možné vyhlásit záměr prodeje konkrétnímu žadateli. Odpověď zněla, že to možné je, ale pokud na tento vyhlášený záměr někdo zareaguje námitkou, pak se musí vyhlásit záměr obecný, na nějž mohou reagovat i další zájemci a rozhodla by výše nabídky.

Jiří Kotalík (KSČM) podotkl, že by mu prodej nepřipadal fér, protože původní zájemci Čermákovi chtěli tento pozemek celý a dostali po velkých diskusích jen půlku. Město jim prodalo pouze část s tím, že na zbytku musí zůstat parčík. Bylo by tedy divné nyní druhou část prodat. Zájemce Roman Čapek byl na zastupitelstvu přítomen, slyšel diskusi a byl svědkem toho, že na jeho žádost, aby získal zbývajících 985 metrů čtverečních, reagovali kladně pouze zastupitelé ODS. Argumentovali, že město má podporovat, aby se ve městě stavělo a obyvatelé tu zůstávali.

Naopak pro usnesení, aby se záměr nevyhlašoval, zvedli ruku všichni ostatní kromě Zdeňka Herouta, Ondřeje Šimánka, Zdeňka Hobzka, Michala Polaneckého a Jaroslava Petáka, hlasování se zdržel Karel Procházka (Jihočeši). Verdiktem zastupitelů tedy je, že pozemek není na prodej. Přitom skutečný parčík se vzrostlými stromy je jen o kousek dál směrem k Blechově ulici. Starosta Ivan Radosta (Jihočeši) na závěr navrhl žadateli, že mu město nabídne jinou parcelu, kde by mohl stavět.

Diskuse k článku - 27 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
  • k zamyšlení 

    Reagovat

     

    "Zastupitelé také chtěli vědět, zda je možné vyhlásit záměr prodeje konkrétnímu žadateli."
    Možné to je a děje se to tady hlavně s pronájmem obecních pozemků... To je taky zdejší "specialita"! Ale myslím si, že asi ne úplně košér...

    Vloženo 20.12.2019 19:00:59

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Kdo řekl,že "specialita,ne, košér"?Nepomlouváš,máš své řeči podložené?

      Vloženo 20.12.2019 19:53:51

  • dotaz 

    Reagovat

     

    Starosta Ivan Radosta (Jihočeši) na závěr navrhl žadateli, že mu město nabídne jinou parcelu, kde by mohl stavět. Píše se v závěru.
    Chtěla jsem se zeptat.
    - Město Milevsko má nebo disponuje jinými stavebními parcelami pro individuální výstavbu? Pokud to pan starosta Radosta takto slibuje, tak musí vědět o čem hovoří.
    - Kde ty parcely jsou?
    Může to někdo sdělit. Syn také něco shání, ale nemůže nic najít, uvažuje tedy o tom, že bude hledat v jiné teritoriu.

    Vloženo 20.12.2019 10:31:43

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Když to takhle na fóru slibuje, tak nějaké parcely Milevsko musí mít. Starosta to musí vědět. Taky by mě zajímalo, kde ty parcely jsou. A cena za metr čtvereční bude bude muset být také okolo 500Kč za m2, tak jako to bylo v případě velmi lukrativní parcely U stadionu u te oplocené parcely. Ale o parcely asi nebude zájem, protože v Milevsku není práce a většina mladých lidí odchází. Kde ty parcely v Milevsku jsou? Ví to někdo???

      Vloženo 20.12.2019 10:46:14

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        A bude to také parcela v centru města se studnou za cenu okolo 500Kč za m2 ?????????

        Vloženo 20.12.2019 10:57:52

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Co můžeš tak urvi,co nemůžeš zkur.....

        Vloženo 22.12.2019 09:37:47

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Asi takhle: pokud by to měla být parcela za tržní cenu, tj. vybudovaná a zasíťovaná bez dotací, tak zapomeňte na jakoukoli třícifernou částku za m2. To je možné jen v obcích, které v zájmu udržení (mladých) obyvatel přispívají na rozvoj infrastruktury.

      Vloženo 20.12.2019 12:54:38

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        'Tak proč tu parcelu u stadionu, co je už oplocená pan starosta a ostatní neprodali za trojcifernou číslici? Jak je to možné? Bylo na ni nějaké výběrové řízení?

        Vloženo 21.12.2019 10:00:48

  • Řeporyjecccc 

    Reagovat

     

    Duo starosta Radosta a jednatel a současně Hlavní Koordinátor živého Milevska Smart City Král si dělají legraci ze všech občanů Města Milevska. Tomu všemu přihlíží parta nekompetentních zastupitelů, z nich většina vlezla do komunální politiky, aniž by měla představu o tom co tato práce představuje. Většina zastupitelů je nekompetentních a neví, která bije proto to tak to v Milevsku vypadá. Ale je to věc milevskych voličů koho si zvolili toho mají. Většina Milevský zastupitelů by měla složit svoje mandáty, protože nezastupuji občany. Dalším Řešením je rozpustit zastupitelstvo v Milevsku a požádat příslušné orgány, aby zprávu města převzali ony, ale na to Milevský zastupitelé nemají koule. Většina z nich si ráda dojde vypít jednou za měsíc kafe a poplácat se po ramenou a říkat si , že to dělají nejlépe. Taková je bohužel Milevská realita.

    Vloženo 20.12.2019 09:16:19

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Za kolik Radosta a spol prodali tu parcelu vedle která je oplocená? V tom Milevsku tam se, ale dějí věci. Nebylo to za 500Kč metr čtvereční i se studnou kterou nejdrive, jakoby opomněli ?Jen se lidem v Milevsku divím že si tohle nechají líbit. Tohle by jinde neprošlo jen v milevském Kocourkově.

    Vloženo 20.12.2019 09:00:13

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Dobře že to neprodali, 600 za metr je málo na stavební parcelu

    Vloženo 20.12.2019 06:07:28

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      600 by byla vyvolávací cena dle znaleckého odhadu, město nemůže prodávat jen podle toho, co si kdo nadiktuje.
      Město se vylidnuje a každý kdo tu něco chce budovat je vyháněn, jen tak dál soudruzi ve vedení města

      Vloženo 20.12.2019 06:31:24

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Dražba by byla fér. Jestli máte pravdu, vydělá na ní město, jestli ne, tak kupující.

      Vloženo 20.12.2019 06:33:43

« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace