Hlavní obsah

Slovensko oslavuje novou hvězdu. Sportovkyní roku je poprvé lyžařka Vlhová

Praha

Petra Vlhová byla jako první lyžařka v historii vyhlášena Sportovcem roku na Slovensku. Úřadující mistryně světa v obřím slalomu ovládla novinářskou anketu jako pátá žena a vystřídala na trůnu biatlonistku Anastasii Kuzminovou, která tentokrát skončila druhá. Výsledky byly vyhlášeny ve čtvrtek večer v bratislavském Slovenském národním divadle.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Petra Vlhová byla jako první lyžařka v historii vyhlášena Sportovcem roku na Slovensku

Článek

Čtyřiadvacetiletá Vlhová má za sebou životní sezonu. Na MS v Aare získala kompletní sbírku medailí, ke zlatu z obřího slalomu přidala stříbro v kombinaci a bronz ve slalomu. Druhé místo obsadila ve Světovém poháru celkově i v obou točivých disciplínách za americkou rivalkou Mikaelou Shiffrinovou.

Vlhová ve Sportovci roku vylepšila druhé místo ze sezony 2017, kdy potřetí triumfoval cyklista Peter Sagan. S šesti prvenstvími vévodí anketě bývalá plavkyně Martina Moravcová.

Cenu pro nejlepší kolektiv převzali vodní slalomáři Michal Martikán, Alexander Slafkovský a Matej Beňuš. Slovenští kanoisté v této sestavě vybojovali v září v Seu d'Urgell již podeváté za sebou světové zlato v závodu hlídek.

Reklama

Související témata: