Hlavní obsah

Filmy pro romantický večer: Několik tipů, které zpříjemní nejen Valentýna

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Občas je nálada pustit si filmovou romantiku - a nemusí být zrovna 14. únor a svátek zamilovaných Valentýn. Po čem v takové chvíli sáhnout? Zkuste naše tipy: najdete mezi nimi snímky nové i lety prověřenou klasiku, ať už jde o komedie, sci-fi nebo dramata.

Foto: Profimedia.cz

Romantické filmy vám zpříjemní večer nejen na svátek svatého Valentýna.

Článek

Srážka s láskou (Long Shot)

Charlotte Fieldová (Charlize Theron) je jednou z nejvlivnějších žen na světě. Chytrá, rafinovaná a všestranně schopná vůdčí osobnost s obrovským nadáním, která má ve svém životě všechno pod kontrolou.

Fred Flarsky (Seth Rogen) je novinář, hipster a nezávislý potížista. Ona mu kdysi dělala „chůvu“ a byla jeho první platonickou láskou. Když na sebe Fred a Charlotte jako dospělí nečekaně opět narazí, život kola osudu pořádně roztočí. Film natočil v roce 2019 režisér Jonathan Levine.

Dokonalé rande (The Perfect Date)

Aby získal peníze na vysokou školu, vymyslí mladý student aplikaci, díky které nabízí své služby jako profesionální partner. Jenže jakmile se objeví city, začne být tahle brigáda mnohem komplikovanější. Film z roku 2019 je k vidění na Netflixu.

Zoe

Zoe (Léa Seydouxová) a Cole (Ewan McGregor) jsou blízcí kolegové a tajní milenci v robotické společnosti, která se specializuje na výrobu "syntetických partnerů".

Když se mezi nimi začne rýsovat milostný vztah, robot jménem Ash (Theo James) odhalí jejich utajovanou aférku a v záchvatu žárlivosti vyzradí krutou pravdu - Zoe není lidská bytost, ale také jedna z robotů. Film natočil v roce 2018 režisér Drake Doremus.

Sing Street

Conorovo dospívání v Dublinu 80. let není vůbec snadné. Otec přišel o práci, manželství rodičů se rozpadá a Conor musí přestoupit na levnější školu, kde ho všichni šikanují. Potkává ale Raphinu, zamiluje se do ní a pozve ji, aby hrála v klipu jeho kapely. Má to jediný háček – Conor zatím žádnou kapelu nemá.

Pokud milujete „osmdesátky“, je tahle hudební romantická komedie z roku 2016 přesně pro vás.

Králova zahradnice (A Little Chaos)

Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Ludvíka XIV. vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ovšem potřeba hodně ostré lokty...Vášnivá a emocionální zahradnice ale svou upřímností vnese do Versailles nečekaný rozruch.

Tuto historickou komedii plnou romantiky natočil v roce 2014 Alan Rickman, který si v něm i zahrál.

Hledám přítele pro konec světa (Seeking a Friend for the End of the World)

Vesmírem se řítí obří asteroid, který už za tři týdny zničí život na Zemi. Lidé se snaží dohnat vše, co během dosavadního života zameškali. Pojišťovák Steve Carell hodlá využít zbývající čas k tomu, aby našel svou středoškolskou lásku. Osud mu však přivede do cesty mladou ženu ze sousedního bytu (Keira Knightley).

Tento neotřelý snímek plný zvláštní nálady natočila v roce 2012 režisérka Lorene Scafaria.

Srdcová sedma (Sliding Doors)

Zlomek vteřiny může někdy změnit vše – život, to jsou tisíce cest. Helen (Gwyneth Paltrow) ztratila práci a když se jí před nosem zavírají dveře metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla.

Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se jí vše hroutí: má dvě zaměstnání, sebevědomí na nule a nedokáže se vymanit z vlivu svého přítele, jehož aférky trvají. Co by se stalo KDYBY se dozvíte v tomto snímku z roku1998.

Titanic

Následující klasiku asi není třeba představovat, ale přeci jen: Velkofilm Titanic vypráví příběh o Jackovi (Leonardo DiCaprio) a Rose (Kate Winsletová), kteří se potkají na palubě slavné lodi Titanic a zamilují se do sebe.

Jsou ale oba z různých poměrů a bohatá rodina Rose jejich vztahu nepřeje. Titanic pak narazí do ledovce a potopí se, což navždy ukončí začínající lásku. Snímek natočil v roce 1997 režisér James Cameron.

10 italských filmů, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

Pretty Woman

Pretty Woman je pohádka pro dospělé natočená v roce 1990. Vypráví o tom, jak prostitutka Vivian našla životní lásku, bohatého Edwarda. Ve filmu, který natočil režisér Garry Marshall, excelují Julia Robertsová a Richard Gere. Jako filmový pár se pak objevili ještě například v romantické komedii Nevěsta na útěku.

Julia Robertsová: Už dávno nejsem Pretty Woman

Styl

Armageddon

Film, který natočil v roce 1998 režisér Michael Bay: Na Zemi se řítí obří asteroid a NASA se tomu snaží zabránit. Že to nezní moc romanticky? Budete překvapeni. Hlavní role obsadili Liv Tylerová, Bruce Willis a Ben Affleck.

10 tipů na filmy s 3D efekty: Avatar, Avengers i TRON

Film

Avatar

Tento film opět natočil James Cameron, a sice v roce 2009. Sully (Sam Worthington) se vydává na planetu Pandora, kde má pro vládu s týmem získat cenný materiál. Na planetě, kde žijí třímetroví modří obyvatelé Na’vi, se zamiluje do princezny Neytiri (Zoe Saldanová) a to mu změní pohled na svět.

Poznejte čínské hory Tchien-c', které inspirovaly svět Avatara

Cestování

Notting Hill

Romantická komedie z roku 1999 z prostředí Londýna vypráví příběh knihkupce Williama, kterého ztvármil Hugh Grant, a herečky Anny, kterou si zahrála Julia Robertsová, kteří se do sebe zamilují. Film o lásce lidí z jiných světů natočil Roger Michell.

10 komedií, ve kterých vás rozesměje Louis de Funès

Film

Pan a paní Smithovi

Díky tomuto snímku z roku 2005 vznikla slavná Brangelina, tedy pár Angelina Jolie a Brad Pitt. Hollywoodští oblíbenci se seznámili na place při natáčení příběhu o manželském páru, který se navzájem musí pozabíjet, protože oba tajně pracují jako nájemní vrazi pro konkurenční firmy. Film natočil režisér Doug Liman.

Brangelina 2018 aneb Souboj právníků

Styl

Město andělů

Velmi dojemný film s Nicholasem Cagem a Meg Ryanovou natočil v roce 1998 Brad Silberling. Cage hraje anděla, který se zamiluje do krásné lékařky. Aby s ní mohl být, musí se stát smrtelným.

10 tipů na snímky s Clintem Eastwoodem, věčným kovbojem a drsňákem

Film

Zápisník jedné lásky

Režisér Nick Cassavetes v roce 2004 natočil film, který dodnes diváky dojímá k slzám. Ve snímku o lásce, na kterou je dobré si počkat, excelují Rachel McAdamsová a Ryan Gosling. Motivem je opět láska mezi lidmi, kteří pocházejí z různě bohatých rodin.

Kanadská jednička Ryan Gosling: Největší investicí je moje rodina

Styl

Láska přes internet

V roce 1998 režisérka Nora Ephronová předpověděla, jak se budeme chovat, až bude existovat Facebook... Příběh, ve kterém si zahráli Meg Ryanová a Tom Hanks, vypráví o lidech, kteří se nesnáší ve skutečném životě, ale zamilují se do sebe na internetu.

10 filmů, ve kterých vás uhrane Liam Neeson

Film

Dlouhá cesta

Shane West a Mandy Mooreová ztvárnili hlavní role ve filmu režiséra Adama Shankmana natočeném v roce 2002. Jde o klasický příběh lásky mezi klukem, co je do větru, a dívkou z bohabojné rodiny, které se pokradmu smějí spolužáci na střední škole.

A protože dobrých tipů není nikdy dost, zkuste další porci filmové romantiky.

Hollywood už je mu asi malý, Tom Hanks vydal knihu povídek

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám