Poprvé v historii je na trůnu lyžařka. Petra Vlhová se stala na Slovensku Sportovcem roku

Petra Vlhová byla jako první lyžařka v historii vyhlášena Sportovcem roku na Slovensku. Úřadující mistryně světa v obřím slalomu ovládla novinářskou anketu jako pátá žena a vystřídala na trůnu biatlonistku Anastasii Kuzminovou, která tentokrát skončila druhá. Výsledky byly vyhlášeny ve čtvrtek večer v bratislavském Slovenském národním divadle.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Vlhová při slalomu v loňské sezoně

Petra Vlhová | Foto: Markku Ulander | Zdroj: Reuters

Dubovská jako jediná Češka prošla kvalifikací paralelního slalomu, vyhrála Slovenka Vlhová

Číst článek

Čtyřiadvacetiletá Vlhová má za sebou životní sezonu. Na mistrovství světa v Aare získala kompletní sbírku medailí, ke zlatu z obřího slalomu přidala stříbro v kombinaci a bronz ve slalomu. Druhé místo obsadila ve Světovém poháru celkově i v obou točivých disciplínách za americkou rivalkou Mikaelou Shiffrinovou.

Vlhová ve Sportovci roku vylepšila druhé místo ze sezony 2017, kdy potřetí triumfoval cyklista Peter Sagan. S šesti prvenstvími vévodí anketě bývalá plavkyně Martina Moravcová.

Cenu pro nejlepší kolektiv převzali vodní slalomáři Michal Martikán, Alexander Slafkovský a Matej Beňuš. Slovenští kanoisté v této sestavě vybojovali v září v Seu d'Urgell již podeváté za sebou světové zlato v závodu hlídek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme