Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ve sklepě radnice Prahy 8 objevili čluny a karavan, úředník tam zřejmě tajně dělal melouchy

Čluny ve sklepě radnice Prahy 8. Foto: Tomáš Pavlů
Čluny ve sklepě radnice Prahy 8. Foto: Tomáš Pavlů

Poměrně netradiční bod se projednával ve středu na zastupitelstvu Prahy 8. Opoziční zastupitel Tomáš Pavlů (Osmička sobě) se ptal, proč jsou ve sklepě radnice uskladněné čluny a obytný vůz. Nikdo ale nevěděl. O den později se zjistilo, že patří zaměstnanci úřadu, který si nyní má vše odvézt a věc se s ním bude „nekompromisně“ řešit.

Tomáš Pavlů Deníku N sdělil, že často kolem radnice chodí, všiml si, co v podzemním prostoru je, a z ulice jej přes sklo vyfotil. Ve sklepě jsou podle něj tři čluny, dvě auta a obytný karavan.

Od vedení městské části chtěl ve středu vysvětlit, jak se tam tyto dopravní prostředky dostaly a co všechno se ve sklepení nachází, nicméně neuspěl. Nikdo z radních totiž nevěděl. „Navíc jsme se tam nedostali. Chtěli jsme zjistit, kolik tam toho je, ale nebyly k nalezení klíče,“ popsal Pavlů jednání zastupitelstva.

Dalšího opozičního zastupitele Petra Vilguse (Zelení) překvapilo, že starosta ani vrátný nemají od prostor klíče, protože podle něj by to mohlo být v rozporu s předpisy požární ochrany. „Politici řekli, že to jejich není, a doufám, že nelhali a že to bude vyšetřené,“ podotkl Vilgus.

Ve čtvrtek se skutečně celá věc začala šetřit, našly se klíče i člověk, který si prostor přivlastnil. „Je to v šetření. Zjistili jsme, že je to akce jednoho ze zaměstnanců, který to tam pravděpodobně někomu

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější