Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na vánoční nákup raději s hotovostí. Platební terminály nezvládají nápor transakcí

Autor: E15 - 
20. prosince 2019
17:10

Vánoční nápor začíná být na zpracovatele platebních transakcí až příliš. U mnoha obchodníků se zdržují, nebo dokonce úplně selhávají platby kartou. Za chybu může podle bankéřů velký počet plateb ke zpracování. Někteří obchodníci karty už vůbec nepřijímají, zákazníci tak musejí platit v hotovosti. Informoval o tom web E15.cz.

„Vážení zákazníci, řešíme usilovně technické problémy způsobené poskytovatelem platebních terminálů ČSOB, proto Vás prosíme o úhradu Vašeho nákupu v hotovosti,“ píše se na vchodových dveřích poboček drogerie DM. „Někdy platba kartou projde, ale trvá to,“ řekla prodavačka v jedné z pražských poboček.

První ojedinělé problémy při platbách kartou zaznamenala DM na začátku tohoto měsíce, od 16. prosince jsou chyby častější a týkají se celé sítě DM. „Bance se nepodařilo prozatím odstranit chybu na autorizačním centru spojenou s novým způsobem ověřování transakcí, která je příčinou častého zamítání plateb kartou,“ vysvětlil příčinu manažer komunikace DM Jiří Peroutka.

Na facebooku hlásí chybu platebních terminálů i Lidl. Obchod zveřejnil omluvu zákazníkům: „Z důvodu komplikací na straně banky, která provozuje platební terminály v našich prodejnách, dochází k problémům při placení kartou.“

Potíže přiznávají i další obchodníci. „Prodejna už vůbec nebere karty, projde zhruba každá dvacátá platba,“ uvedla například prodavačka podejny Marks & Spencer v centru Prahy. Pouze hotovostní platby přijímají také přinejmenším některé drogerie Teta.

ČSOB připouští, že v době vrcholících předvánočních nákupů mohou platební terminály při platbě bezkontaktní kartou nebo mobilním telefonem reagovat pomaleji, nebo se transakce nemusí uskutečnit. 

Celý článek čtěte na webu E15

nimegu ( 20. prosince 2019 23:44 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

MOJEJMENO ( 20. prosince 2019 20:24 )

To bude nejspíš tím, jak to beeeEET vymýšlí další nesmyslné kombinace FIKů pro Blbišovi hráče.

Zobrazit celou diskusi