Adam Važanský má jasno: Sportovci roku 2019 jsou fotbalisté Slavie Praha

Adama Važanského během skoro každého víkendu můžete vidět na několika sportovních akcích od těch, o kterých vědí tisíce sportovních fanoušků až po ty, o kterých vědí jen ti, kteří z ochozů sledují sportovat své děti nebo jiné příbuzné. 

Adam Važanský je známý také jako velký fanoušek fotbalistů Slavie Praha a tak jeho odpověď na otázku, kdo má být sportovcem roku 2019 se dala tušit.


Jak říkám...



"Musím se přiznat, že pro mne jsou sportovci roku 2019 fotbalisté Slavie Praha. Jsem si vědom toho, že to říkám jako velký fanoušek tohoto klubu, ale za rok 2019 jsem díky zápasům Slavie viděl po čase zase fotbal, na který se dalo dívat a chlapci v Edenu udělali svými vítěznými  zápasy hodně lidem  radost.  Slabost mám ještě pro jiný sport, ve kterém sice Češi nejsou mezi nejlepšími ve světě, ale v tuzemských podmínkách jej nejlépe hrají u nás ve Vysočanech. Jde o ragby a jsem rád, že oba týmy Sparta a Praga, které v naší městské části Prahy 9 sídlí, jsou mezi těmi nejlepšími. Letos dokonce Sparta Praha po roční přestávce opět získala mistrovský titul. Jediné, co jsem nepochopil byla skutečnost, že se ragbyové finále hrálo až v polovině listopadu a v den zápasu dokonce pršelo a diváků byla obrovská zima. Skoro by se zdálo, že tímto listopadovým termínem snad sami ragbisté usilují o to, aby v hledišti finále ragbyové ligy bylo málo diváků. Tohle nechápu. Nu a co si přeji do sportovního roku  2020. Aby Slavia ve fotbale vyhrála ligu a ve finále v ragby se utkaly týmy Sparty a Pragy," má jasno radní mimo jiné i pro sport městské části Prahy 9 Adam Važanský.

SportovníListy.cz napsaly:



Pro bývalého ragbistu Eduarda Krütznera je Sportovcem roku 2019 Satoranský

Pro lezce Adama Ondru je Sportovcem roku 2019 rychlobruslařka Sáblíková


(ps, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)