Hokejisté Plzně doma rozstříleli Litvínov 6:2, Zlín v prodloužení udolal Vítkovice

Hokejisté Plzně po dvou porážkách v řadě zabrali a v 28. kole Tipsport extraligy porazili na domácím ledě Litvínov 6:2. Kladno si poradilo s Hradcem Králové a slaví vítězství 3:0. Zlín v závěru vyrovnal zápas proti Vítkovicím a nakonec vyhrál 3:2 po prodloužení. Liberec i díky hattricku Radana Lence porazil vedoucí Spartu 4:1. Karlovy Vary zvládly přestřelku v Pardubicích 6:5 v prodloužení. Olomouc porazila Mladou Boleslav 3:2 po nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň (Aktualizováno: 20:53 20. 12. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň - Litvínov 6:2

Litvínov se po bídném začátku sezony zvedl a z posledních pěti utkání dokázal čtyřikrát vyhrát. Před zápasem s Plzní tak držel desáté místo, které by mu zajistilo účast v předkole play-off. A na západě Čech začal skvěle, když už po 39 sekundách vedl díky ráně Tomáše Pavelky, která propadla až do branky.

Razýmovi premiéra na lavičce hokejových Pardubic nevyšla, Boleslav se výhrou posunula na třetí místo

Číst článek

Jenže domácí inkasovaný gól domácí hráče probudil a ještě do přestávky se jim podařilo čtyřmi brankami totálně obrátit vývoj zápasu. Nejdřív v šesté minutě povedenou střelou zápěstím srovnal Petr Straka a necelých čtyřicet sekund nato to bylo 2:1, když se před brankou prosadil Lukáš Pulpán.

V sedmé minutě už vedli domácí o dva góly po pohotové dorážce Vojtěcha Němce, který využil početní výhodu. Skvělou první třetinu pak minutu a půl před přestávkou završil gólem na 4:1 nejproduktivnější hráč extraligy Milan Gulaš, když překonal brankáře Jaroslava Januse střelou mezi betony.

Na začátku druhé části pomohla Litvínovu dlouhá dvojnásobná přesilovka. Tu sice nejdřív hosté nevyužili, ale v následné klasické početní výhodě překonal unavenou plzeňskou obranu i gólmana Dominika Frodla Lukáš Kašpar.

Plzeňští si ale vzali třígólové vedení zpátky a znovu to bylo v početní výhodě. Obránce Peter Čerešňák si najel na přihrávku na modré čáře a poslal puk přesně do horního růžku branky. A o chvíli později odskočili domácí už na rozdíl čtyř branek po další Gulašově trefě. V poslední třetině už necelých šest tisícovek gól nevidělo, a tak Plzeň doma porazila Litvínov 6:2.

Zlín - Vítkovice 3:2 v prdl.

Ve Zlíně se na gól čekalo až do 25. minuty, kdy poslal hosty do vedení Dominik Lakatoš. Domácí pak dlouho dobývali vítkovickou obranu a nakonec se i dočkali, když osm minut před koncem vyrovnal Zdeněk Okál.

Jenže sotva o půl minuty později vrátil Vítkovicím vedení Alexander Mallet a zdálo se, že je rozhodnuto. Pak ale chvíli před koncem znovu vyrovnal Valentin Claireaux a poslal utkání do prodloužení. V něm vystřelil domácím bod navíc Bedřich Köhler.

Kladno - Hradec Králové 3:1

Kladenští nakročili k vítězství už ve čtvrté minutě, když nachytal gólmana Marka Mazance Ladislav Zikmund střelou na bližší tyč. Urputnější Rytíři šli proti hokejovějšímu soupeři do dvougólového vedení zkraje poslední části, když se znovu prosadil Zikmund. Na 3:0 pak zvyšoval Jakub Strnad, korigující gól Radka Smoleňáka v závěru zápasu už nic neřešil.

Liberec - Sparta 4:1

Třikrát se v této sezoně Liberec utkal se Spartou a třikrát ji dokázal porazit. Do vedení ho tentokrát poslal Radan Lence, ale hosté na jeho branku dokázali zareagovat, když vyrovnal Michal Řepík. Pak ale domácí i díky hattricku Lence strhli vedení na svoji stranu a vyhráli 4:1.

Pardubice - Karlovy Vary 5:6 v prdl.

Na začátku druhé třetiny už prohrávali domácí 0:3 a zdálo se, že je po zápase. Jenže pak Dynamo během necelé minuty snížilo na rozdíl jediné branky a ještě do přestávky otočilo stav utkání na 4:3. Hned zkraje poslední části dokonce zvyšoval na rozdíl dvou gólů Denis Kusý, hosté ale zabrali dotáhli zápas do prodloužení a v něm po 15 sekundách rozhodl karlovarský Ondřej Beránek.

Olomouc - Mladá Boleslav 3:2 po náj.

Dlouho se zdálo, že o osudu utkání rozhodne první třetina, po které domácí vedli 2:1, jenže ani ne půl minuty před koncem srovnal hostující Žiga Jeglić. V prodloužení se ani jeden tým neprosadil, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, v nichž v sedmé sérii zařídil bod navíc pro Olomouc Petr Kolouch.

28. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Zikmund (Hovorka, A. Lakos), 44. Zikmund (Bílek, O'Donnell), 53. J. Strnad (Redlich, Kehar) - 57. Smoleňák (Cingel). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 4166.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 6:2 (4:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Straka (Eberle), 6. Pulpán (Gulaš, Mertl), 7. V. Němec (Gulaš, Budík), 19. Gulaš (Budík), 30. Čerešňák (Indrák, Kracík), 32. Gulaš (Mertl, Kantner) - 1. T. Pavelka (Kašpar, Jánošík), 22. Kašpar (Trávníček, T. Pavelka). Rozhodčí: Hodek, Bejček - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:1. Diváci: 5885.

PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 3:2 v prodl. (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 52. Okál (Kubiš, D. Nosek), 60. Claireaux, 62. Köhler (Fryšara) - 25. Lakatoš (Bukarts, Trška), 53. Mallet (Veselý). Rozhodčí: Šír, Obadal - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4302.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Lenc (P. Jelínek, L. Hudáček), 37. Lenc, 38. Průžek (Lenc, Knot), 41. Lenc (Průžek, L. Hudáček) - 26. Řepík (Rousek, Smejkal). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:6, navíc J. Vlach 10 min., Košťálek (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 5:6 v prodl. (0:2, 4:1, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Tybor (Mandát), 24. J. Mikuš (Poulíček, Látal), 33. Machala (Poulíček), 35. Mandát (J. Zdráhal, Kusý), 41. Kusý - 1. T. Rachůnek (Gríger, Stříteský), 7. V. Polák (Eminger), 22. V. Polák (Flek), 52. Raška (T. Mikúš), 59. T. Rachůnek (Flek), ), 61. Beránek (Šenkeřík, Stříteský). Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda - Kajínek, Rampír. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 6504.

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 3:2 po sam. náj. (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. P. Musil (Klimek, Nahodil), 11. Jaroměřský, rozhodující nájezd Kolouch - 12. Jeglič (Skalický), 60. Jeglič. Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3589.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme