Skladby, které by neměly chybět ve vašem playlistu během Vánoc

330

S Vánoci se kromě cukroví, stromečku a koled pojí také populární skladby, které se s nadcházejícími svátky každý rok znovu vrací do éteru. Kdo by neznal popové vánoční klasiky od skupiny Wham! nebo zpěvačky Mariah Carey? Existuje ale i řada novějších vánočních songů, které bohužel zůstávají ve stínu desítky let starých hitů. A protože s rokem 2020 přivítáme i nové desetiletí, připravili jsme výběr těch nejlepších vánočních písniček z uplynulé dekády.

Coldplay – Christmas Lights (2010)

Coldplay balady umí, a i jejich vánoční Christmas Lights je toho důkazem. Optimistická klavírní skladba doplněná houslemi je krásnou sváteční záležitostí.

Train – Shake Up Christmas (2010)

Vánoční skladbě kapely Train se dostalo pozornosti díky reklamě na Coca–Colu, jíž byl právě tento song v roce 2010 součástí, a z celého našeho seznamu je tak pravděpodobně nejznámější. Díky své sympatičnosti a návykovosti si však zaslouží znovu připomenout.

VersaEmerge – Santa Baby (2011)

V tomto případě se jedná sice o cover, ovšem takový, který by vašim uším neměl uniknout. Dnes již zaniklá sestava VersaEmerge, experimentující s alternativním rockem a snovou elektronikou, pojala skladbu z roku 1953 po svém a vytvořila vynikající temnou a tajuplnou verzi této původně jazzové klasiky.

Kelly Clarkson – Underneath The Tree (2013)

Tuto roztančenou skladbu, která je součástí vánočního alba Wrapped In Red, bychom skoro mohli označit za mladší sestru nesmrtelné All I Want For Christmas od Mariah Carey. Vynikající song se správnou pozitivní náladou, chytlavým refrénem a precizními vokály Kelly Clarkson.

Leona Lewis – One More Sleep (2013)

V této milé a zároveň melancholické skladbě zpěvačka Leona Lewis odpočítává dny do Štědrého večera, kdy se znovu setká se svou láskou.

Ariana Grande – Santa Tell Me (2014)

Ariana Grande prosí Santu, aby jí nedovolil se zamilovat, pokud by se se svým milým neměla shledat i nadcházející rok. Skladbu navíc doplňuje rozverné video, ve kterém zpěvačka tančí s přáteli ve vánočních kostýmech po domě.

Sia – Santa’s Coming For Us (2017)

Veselý song s chytlavým popěvkem je podpořen videem v retro stylu a herečkou Kristen Bell v hlavní roli. Pokud byste si od Siy chtěli vánočních písniček poslechnout více, pak má pro vás dokonce celé album s názvem Everyday Is Christmas.

Gwen Stefani & Blake Shelton – You Make It Feel Like Christmas (2018)

Gwen Stefani natočila se svým skutečným partnerem, country zpěvákem Blakem Sheltonem, velice podařený duet. Oběma interpretům to v zamilované skladbě skvěle ladí. Také Gwen Stefani potěšila fanoušky celým vánočním albem, které nese název právě po této skladbě.

Katy Perry – Cozy Little Christmas (2019)

Vánoční shon a stres, utrácení za dárky… Katy Perry si nepřeje nic jiného než klidné Vánoce se svou drahou polovičkou. Pohodový song doplňuje vtipné a barevné video.

Taylor Swift – Christmas Tree Farm (2019)

Na závěr seznamu zařazujeme i druhou letošní novinku, tentokrát od Taylor Swift. V Christmas Tree Farm zpěvačka nostalgicky vzpomíná na dětství a do roztomilého videoklipu zařadila autentické záběry ze svých dětských let.