Gulaš znovu ukázal, proč je nejlepší v lize, hlásí Němec. Těší se na cukroví

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

20. prosince 2019, 22:19

Matěj Vybíral

Loni zažil střelecky nejpovedenější sezonu v kariéře, letos se na ni snaží obtížně navázat. Vojtěch Němec pátým gólem v ročníku pomohl Plzni porazit Litvínov 6:2. Trefil se v přesilovce, když dorazil ránu Milana Gulaše. „Nechci, aby to vypadalo, že mu lezu do zadního otvoru,“ směje se Němec. „Ale znovu ukázal, proč je nejlepší v extralize.“ Plzeňský kapitán vstřelil dva góly a na další dva přihrál.

Západočeši rozhodli zápas v přesilových hrách. Litvínov sice otevřel skóre po 39 sekundách, ale během minuty a čtyřiapadesáti sekund Škoda otočila na 3:1. Z toho dva góly vsítila v přesilovkách, dva další přidala ve druhé třetině. Celkem čtyři využité početní výhody ze sedmi. „Začalo nám to padat do brány. Nehráli jsme je špatně ani předtím, ale někdy chybělo štěstíčko,“ myslí si Němec.

Náskok 6:2 Plzeň udržela až do konce. „Několikrát nás podržel Dominik Frodl. Celkově jsme odehráli výborný týmový zápas a makali jsme naplno celé utkání,“ chválí čtyřiatřicetiletý útočník.

Vojtěch Němec loni zazářil ve své první sezoně za Plzeň, vyrovnal své střelecké maximum z ročníku 2013/2014, kdy nasázel dvacet branek. Letos se trefil popáté a na kontě má ještě osm asistencí. „Každá povedená sezona se těžko obhajuje. Ani nepočítám s tím, že by se to mohlo povést zopakovat. To byla spíše zvláštní exploze. Nejsem úplně střelec a ani nevím, jak se to stalo,“ popisuje.

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

„Týmu se samozřejmě snažím pomáhat body i čímkoliv jiným. Za každý gól jsem nesmírně rád, protože to u mě není samozřejmost,“ je si vědom plzeňský křídelník.

Škodovku v neděli ještě čeká zápas v Hradci Králové, už 26. prosince však doma vyzve Zlín. „Je pravda, že program o Vánocích by tak nahuštěný být nemusel. Fajn, že chodí více fanoušků, ale většina z nás má rodiny. Já tu svou navíc nemám v Plzni. Přijede na chvíli za mnou, ale bohužel času s ní nebude mnoho,“ říká rodák z České Lípy.

Dominik Frodl po výhře nad Litvínovem

Kromě rodiny se Vojtěch Němec velmi těší na cukroví: „Mám k němu velice zřejmý vztah, to by vám potvrdil i Láďa Čihák,“ usmívá se. „Miluju jakékoliv nepečené cukroví,“ dodává na závěr.

Sestřih utkání Plzeň – Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz