CD z letošního ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora 2019 je věnováno Leoši Janáčkovi

Tradiční předvánoční setkání u příležitosti slavnostního křtu CD z letošního již 12. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora  se konalo 18. 12. v sále ZUŠ ve Vladislavově ulici. CD Listy milostné je poctou Leoši Janáčkovi. Je záznamem koncertu z neděle 2. června 2019, kdy zněly Janáčova hudba v podání klavíristky Terezie Fialové  a umělecký přednes herce Josefa Somra., který recitoval z dopisů Leoše Janáčka adresovaných jeho múze, Kamile  Stösslové. Právě ona mu byla inspirací pro řadu jeho hudebních děl.

Alena Turková, výkonná ředitelka festivalu přivítala mezi vzácnými hosty i Josefa Somra, který se  stal jedním z kmotrů nového CD. Dalším kmotrem nového CD byl starosta města Josef Viktora. Ještě před křtem byl na programu koncert, při kterém zazněla hudba v podání klavíristky Terezie Fialové, violoncellisty a uměleckého ředitele festivalu Jiřího Bárty a jeho dětí violoncellisty Josefa Bárty a klavíristky Ayly Bártové. A také umělecký přednes Josefa Somra, který recitoval z Janáčkových dopisů Kamile.

13. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora 2020 se uskuteční od 6. do 14. června a věnován bude 250. výročí narození Ludwiga van Beethovena.

Více na www.mfkh.cz.

M. Pravdová

Zavřít menu