Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Za tohle můžou vaše rachejtle! Veterinářka promluvila o zvířatech zraněných na Silvestra

Autor: chal - 
21. prosince 2019
11:35

Poslední dobou se ozývá stále víc hlasů kritizujících hlasité ohňostroje. Věc, bez které si řada lidí nedovede Silvestra představit, pro jiné představuje obrovské komplikace. Mezi ty druhé patří i veterinářka Eva, která minulý rok místo slavení musela pečovat o zvířata, která se polekala hluku a přivodila si vážná zranění.

Když začne bouchat ohňostroj, rány dokážou pořádně vylekat i člověka. Ten na Silvestra s abnormálním nočním hlukem počítá, zvířata na to ale často nijak připravit nejde. Své o tom ví veterinářka Eva, která místo slavení příchodu nového roku musela loňského Silvestra strávit péčí o zvířata, která vylekala pyrotechnika, a ona se kvůli tomu ošklivě poranila.

Eva proto nyní apeluje na lidi, aby se tentokrát hlučných radovánek vyvarovali. „Chtěla bych vás všechny naléhavě poprosit - nebouchejte ty blbý rachejtle. Vážně, vyse*te se na to. Vloni jsem silvestrovskou půlnoc strávila sešíváním Karlovy hlavy, neboť Karel, což je koňský senior, se vyděsil rachejtlí a potloukl se a nebyl té noci jediný,“ napsala zvěrolékařka na facebook.

 

Video  Pes se zmítá v epileptickém záchvatu, který vyprovokovala právě odpálená rachejtle  - Facebook
Video se připravuje ...

Vzpomněla i na psy a kočky, co se vylekali a zaběhli se svým majitelům, fenku ridgebecka, která se celá vyděšená snažila dostat ze svého kotce tak moc, až si urvala mléčnou žlázu, nebo hříbátko, přes které přeběhlo splašené stádo... „Umírají i divoká zvířata dezorientovaná světlem a hlukem, kvůli něčemu, bez čeho se lze obejít. Ne, děti nejsou důvod, každé dítě pochopí, že ubližovat zvířatům je hnus,“ dodala Eva.

Případným rýpalům veterinářka s 26letou praxí vzkázala, že koně nejde jen tak schovat někam, kde k němu hluk vybuchujících rachejtlí nedolehne.

Video  Co dělat na Silvestra se psem? Veterinář radí, jak ochránit mazlíčky!  - Daniel Vitouš
Video se připravuje ...

Adelilinka ( 22. prosince 2019 05:21 )

Mám zvířata ráda, ale silvestr je silvestr. Prostě nejde slavit rok bez rachejtlí. Zvířata na to připravit lze. Existují zvukotěsná okna i dveře, kdyby ty zvířata nebyli 24/7 venku tak se nemají čeho bát. Že vy se nevyserete na útulky, je to sice hezké, že někdo nechce psa tak ho tam dá. Ale to že ten pes je od rána do noci venku nikoho nezajímá. Je pes, on má chlupy, zima mu nebude. Ale prd, můj pes má taky chlupy a přesto se mi venku klepe zimou. Tady řešíte rachejtle které jsou jednou za rok.
Ale že by tu někdo řešil týraní zvířat to ne. Tady se řeší rachejtle😉

bibijana ( 21. prosince 2019 20:29 )

Nejhorší na tom je, tihle hajzlí.ci, aniž by odvedli korunu na daních do sociálního ystému, tak bez problému dostanou invalidní důchod, zatímco opravdu nemocní a starší lidé, kteří celý život poctivě makali, mají s přiznáním důchodů obrovské potíže.

meworkbath ( 21. prosince 2019 19:28 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

e.lesanova ( 21. prosince 2019 15:19 )

scaero...soudím, že termín "křížený debílek" bude i váš osobní problém

erikcom ( 21. prosince 2019 15:17 )

cokli slysim stekat celej rok jak je ti milovnici uvazuji u supermarketu 99 procent je to krizenych debilku,takze jednou za rok at drzijou hubu a uziji si to snami a petardami

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání