InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hokej: V infarktové třetí třetině vzal Tábor Písku naději

Těžko říct, kdo z účastníků dnešního jihočeského derby druholigové skupiny Střed si body snažněji přál. Písečtí králové v předchozích třech vzájemných zápasech této sezony táborské kohouty ještě ani jednou neporazili. Táboráci si zas nutně potřebovali zvednout sebevědomí po dvou prohrách s Kobrou a Klatovy.

Na derby dorazilo 1422 diváků. První třetina byla jasná. Domácí Tábor v ní jasně dominoval 3:0 brankami Hajiče, Heřmana a Dančišina. Čtyři minuty po začátku druhého dějství se trefil písecký Bárta. I pak mělo utkání jednoznačný průběh, což ještě podtrhl navrátilec v táborském dresu Matušík zvýšením skóre na 4:1, než se šlo podruhé do šaten. 

Třetí třetina ale zápas zdramatizovala. Králové ožili a třemi brankami během šesti minut srovnali na 4:4. Písek vykřesal naději na velké překvapení, na tribunách už mnozí čekali prodloužení, píseckou euforii ale zhatil znovu Jakub Matušík, když zařídil v 56. minutě Táboru vedení 5:4 a to pak domácí Bárta v 59. ještě navýšil. Sedmou trefu už zařídil v poslední vteřině zápasu z dálky do prázdné brány Písku Seidl. 

Králové v žlutých dresech šli do šatny hodně naštvaní. "Je to k vzteku," bylo to nejmírnější co se neslo ze šatny. Venku na chodbě se svěřil písecký kouč Karel Herr: "Jsem zklamanej. První dvě třetiny byly z naší strany špatné, ale pak jsme změnili sestavu, prohodili jsme útoky a dokázali jsme vyrovnat. Bohužel po chybě jsme inkasovali a už jsme to nedokázali otočit. Vzali jsme si ještě necelé dvě minuty před koncem za stavu 6:4 time, chtěli jsme odvolat golmana a pokusit se stav zkorigovat, ale to už jsme nedokázali."

A jak viděl zápas trenér HC Tábor Arpád Györi? „Celý týden jsme se připravovali na to, že tenhle zápas musíme zvládnout a zabodovat. V první části hry se nám to dařilo vyjádřit, byli jsme aktivní a dostali jsme se do vedení 3:0. V tu chvíli jsme mohli utkání dohrát v klidu a užít si ho, ale to, co se s námi v takových pasážích stane, nejde pochopit. Najednou se bojíme hrát, někteří hráči poleví, každý si udělá něco navíc, než by měl, a náš výkon jde rapidně dolů. Dali jsme pak sice gól na 4:1 a dohráli třetinu relativně v klidu, ale po druhé třetině jsme museli v šatně hodně zvýšit hlas, protože to nebylo dobré. My jsme si pak vytvořili nějaké šance, ale vzápětí přišla další hrozná pasáž a pustili jsme soupeře do vyrovnání na 4:4. To, že jsme pak vstali z mrtvých, je zásluha Jakuba Matušíka, který následně proměnil svou šanci a dal gól na 5:4. Toho závěru si na týmu vážíme, ale o výsledku mělo být samozřejmě rozhodnuto mnohem dřív. Zápas jsme zvládli, ale spokojení být nemůžeme. Někteří hráči by měli začít přemýšlet o tom, proč v době, kdy máme relativně utkání pod kontrolou, přijde takový propad."

Velká radost zato panovala v táborském fanklubu, který jezdí v letošní sezoně posilovat i fanoušci soběslavského Spartaku - a naopak. "Když Písek vyrovnal, už jsme docela měli o výsledek strach, ale věřili jsme, jako vždycky. Poslední třetina byla o nervy. Tábor polevil, Písek tlačil, ale my jsme klukům věřili. Potřebujem ty body a dokázali to," znělo od fanoušků. 

Zápas tak nakonec rozhodla převaha Tábora z první třetiny. 

HC Tábor - IHC Králové Písek 7:4 (3:0, 1:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 12. Hajič (Matušík), 13. Heřman (Černý, Seidl), 17. Dančišin (Hajič, Havran), 34. Matušík (Heřman), 56. Matušík (Seidl, Havran), 59. Bárta (Dančišin, Hajič), 60. Seidl – 24. Bárta (Karbulka), 47. Egert (Rod, Matějka), 51. Bednařík (Karbulka, Tintěra), 53. Bárta (Turek)

Hockey Club Tábor: M. Novák (Šorf) – Havran, Dvořák,Černý, Hajič, Havran, Havelka, Radoš, Skočovský, Beran – Březina, Bárta, Šulek, Seidl, Matušík, Heřman, Dančišin, Zayml, Prášek, Řepík, Pejchal, Pechánek

IHC Králové Písek: Kříž (Štrobl) – Košař, Houdek, Suda, Tintěra, Turek, Najman – Strnad, Novák, Bárta, Matějka, Rod, Karbulka, Arnošt, Šuhaj, Egert, Bednařík

Rozhodčí: Král – Bělohlav, Vavruška

 

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Pavlunna 

    Reagovat

     

    On chodí, jen když muže psát, že se prohrálo a hra byla taková a maková. Ale jinak musím říct, že dobrý poznatek máte. Přeji všem krásné prožití vánočních svátků a hodně štěstí, zdraví a spokojenosti do nadcházejícího roku.

    Vloženo 21.12.2019 22:38:07

    • Tom 

      Reagovat

       

      Sportovní redaktor se na tu bídu co předvádějí už asi nemohl dívat. Tak tam prostě musela jít paní šéfredaktorka. Nevím co je na tom tak nepochopitelného.

      Vloženo 22.12.2019 07:53:54

      • pavlunna 

        Reagovat

         

        Když se vyhrává s daří - BÍDA ????

        Vloženo 22.12.2019 09:03:30

        • Petr 

          Reagovat

           

          Jo vyhrává se. S Číňany, Pískem a občas s DS. Jakmile přijedou Kolín, Příbram, Klatovy a Kobra tak mají plné kalhoty.

          Vloženo 22.12.2019 12:03:12

          • anonymní čtenář 

            Reagovat

             

            Pravdu díš, a pravda bolí-

            Vloženo 22.12.2019 19:21:49

      • Ja 

        Reagovat

         

        Jsem si vždycky myslel, ze je za to placeny. Takže článek napíše prohra neprohra. Ale podle vas se tam chodí potěšit.

        Vloženo 23.12.2019 04:31:37

  • Redaktor 

    Reagovat

     

    Sportovní táborských listu je kde? Zase nikde, tak jako nechodí na dorost. A tady píše paní Kolářová. Proč tam potom někoho mají? Aby psal jak hráli Kotehulky proti Lhotě fotbal?

    Vloženo 21.12.2019 22:20:58

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace