22. prosince 2019 • 04:40

Fanoušci milují obra (226 cm) v NBA. Chceme Tacka, bouřili. Kouč poslechl

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Vánoční dárek pro fanoušky v Bostonu.“ Takto hodnotil jeden z komentátorů basketbalového zápasu Celtics proti Pistons nástup senegalského obra Tacko Falla na domácí palubovku. Fanoušci si skandováním „My chceme Tacka!“ u trenéra vymodlili, že v současnosti nejvyšší hráč NBA nastoupil k prvnímu zápasu na palubovce Bostonu a k druhému celkově.



Letos v létě 24letý Tacko Fall podepsal smlouvu s Bostonem jako nedraftovaný hráč. Ne že by ostatní skauty nezaujal, ale kvůli jeho výšce (oficiálně 226 centimetrů) a pomalejší pohyblivosti se zkrátka do draftu nevešel. Fanoušci Celtics si ho okamžitě během přípravných zápasů před sezonou zamilovali.

Během Letní ligy NBA se někteří příznivci Celtics oblékali jako tradiční mexické jídlo „taco,“ které má podobnost s křestním jménem Senegalce. Celá hala pak explodovala, když na chvíli nastoupil do hry a vstřelil koš.

V předvánočním zápase s Detroitem, když domácí jasně vedli, si fanoušci začali žádat senegalského obra do hry. Trenér Celtics Brad Stevens je chvíli hecoval, ať přidají na hlasitosti a poté dal pokyn směrem k Fallovi, aby se připravil.

Trenér Stevens na pozápasové tiskové konferenci přiznal, že svůj podíl na nasazení Falla má i jeho dcera, která mu před zápasem do telefonu řekla: „Je čas dát lidem, co chtějí.“

To kouč domácích učinil a Tacko Fall tak mohl zaznamenat pět bodů, dva doskoky a jeden blok, čímž vylepšil svůj počin z vůbec prvního zápasu v NBA. Podívejte se jak fanoušci v hale bouří po jeho bloku a následném skórování.

Debut si totiž odbyl už na konci října na palubovce Knicks, kde nastoupil v závěru utkání a připsal si čtyři body. Poprvé mohl hrát už o pár dní dříve ve Filadelfii, což mu však pokazilo bizarní zranění související s jeho nezvyklou výškou. Senegalec se totiž uhodil do hlavy při mytí rukou v tréninkovém centru a způsobil si lehký otřes mozku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud