Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bergamo rekordně rozstřílelo AC Milán, válel i Inter. Gattuso s Neapolí prvně vyhrál

Inter Milán stráví krátkou zimní přestávku v čele tabulky Serie A o skóre před mistrovským Juventusem Turín poté, co jasně přehrál 4:0 Janov. AC Milán utrpěl debakl 0:5 na hřišti Atalanty Bergamo. Milánský velkoklub prohrál v Serii A rozdílem pěti branek teprve počtvrté v historii a poprvé po více než 21 letech. Čerstvý manažer skomírající Neapole Gennaro Gattuso dokázal své svěřence vybídnout k otočení zápasu v Sassuolu na 2:1.

Fotbalisté Interu Milán
zdroj: ČTK/AP/ autor: Luca Bruno

Osmifinalisty Ligy mistrů z Bergama dostal do vedení v desáté minutě po individuální akci a nekompromisním zakončení pod břevno Alejandro Gómez. Před druhým gólem zachránilo brankáře Gianluigiho Donnarummu břevno, italská reprezentační jednička pak ale lovila míč ze sítě ještě čtyřikrát po změně stran.

Po hodině hry se prosadil Mario Pašalič a vydařenou desetiminutovku podtrhl dvěma výstavními góly Josip Iličič. V závěru se trefil i s deseti brankami nejlepší střelec týmu Luis Muriel. Bergamo se posunulo na pátou příčku, AC Milán má o deset bodů méně a je v neúplné tabulce desátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Atlanta nadělovala AC Milán, Neapol urvala výhru

Český obránce Aleš Matějů odehrál za Brescii při remíze 1:1 v Parmě celý zápas. Jeho spoluhráč Jaromír Zmrhal zůstal na lavičce. Brescia vedla od 72. minuty po gólu Maria Balotelliho, ale domácí v druhé minutě nastavení srovnali díky přesné hlavičce střídajícího Alberta Grassiho. Brescia se tak neodpoutala ze sestupových pozic, na sedmnáctou Sampdorii ztrácí bod. Parma zůstala sedmá.

Interu podzim vyšel

Inter v posledním utkání roku potvrdil, že po letním příchodu trenéra Antonia Conteho prožil velmi úspěšný podzim. Milánský celek proti Janovu od začátku zcela dominoval a nedal hostům sebemenší šanci. Dva góly dal útočník Lukaku, který se s 12 brankami posunul na druhé místo střelecké tabulky.

Inter vyhrál 13 ze 17 kol a jedinou ligovou porážku utrpěl s Juventusem. V čele Serie A zakončí rok poprvé po čtyřech letech. Ve skupině Ligy mistrů obsadil třetí místo před pražskou Slavií a na jaře si zahraje Evropskou ligu proti Ludogorci Razgrad, který nově vede bývalý plzeňský kouč Pavel Vrba.

Alessandro Florenzi z As Řím oslavuje gól
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Andrea Staccioli / Insidefoto via www.imago-images

Špatné časy prožívají fotbalisté Fiorentiny. Na svém stadionu v předehrávce 17. kola podlehli AS Řím 1:4 a byla to pro ně už pátá porážka z posledních šesti zápasů. Trenér Vincenzo Montella tuto prohru neustál a na lavičce skončil.

Bývalý italský reprezentant Montella vedl Fiorentinu podruhé. Ve Florencii působil v letech 2012-15 a znovu se na střídačku vrátil letos v dubnu. Jeho druhé působení příliš radosti fanouškům nepřineslo: ve 27 soutěžních zápasech dovedl tým jen k šesti výhrám, z nichž dvě byly v poháru proti mužstvům z nižších soutěží.

Fiorentina v minulém kole díky gólu Dušana Vlahoviče v nastavení nečekaně obrala o body Inter Milán, na cennou remízu 1:1 ale nenavázala. Hosty poslali do vedení slepenými góly v 19. a 21. minutě zblízka Edin Džeko a z trestného kopu Aleksandar Kolarov. Do poločasu sice Milan Badelj snížil, ale v 73. minutě dostal Řím znovu do dvougólového vedení Lorenzo Pellegrini po spolupráci s Džekem.

Výsledek pečetil dvě minuty před koncem Nicolo Zaniolo. Vítězové se přiblížili na rozdíl bodu městskému rivalovi Laziu na třetím místě, Fiorentina zůstala čtrnáctá čtyři body nad pásmem sestupu.

Udine porazilo Cagliari 2:1. Hosté podruhé v sezoně dvakrát za sebou prohráli a před krátkou zimní přestávkou mohou přijít o páté místo v tabulce. Český záložník Antonín Barák zůstal jen na lavičce náhradníků domácího týmu.

Zápas v Udine rozhodl v 85. minutě Fofana, který okamžitě odpověděl na vyrovnávací gól z předchozí minuty. Domácí záložník si vedle vítězné branky připsal v utkání i asistenci.

Gattuso poprvé vyhrál. Brescia s Matějů v sestavě nevylezla z pásma sestupu

Neapol poprvé zvítězila pod vedením trenéra Gennara Gattusa. Úřadující vicemistři v Sassuolu sice prohrávali po gólu Hameda Traorého, v druhém poločase ale skóre otočili a zvítězili 2:1. Po hodině hry se prosadil Allan a z poslední šance utkání v nastaveném čase dostal míč do brány po rohovém kopu Elif Elmas. Neapol vyhrála v lize po osmi zápasech a ztrácí pět bodů na pohárové příčky.

Gattuso na lavičce Neapole proti Sassuolu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Moscrop Johnatan

Český obránce Aleš Matějů odehrál za Brescii při remíze 1:1 v Parmě celý zápas. Jeho spoluhráč Jaromír Zmrhal zůstal na lavičce. Brescia vedla od 72. minuty po gólu Maria Balotelliho, ale domácí v druhé minutě nastavení srovnali díky přesné hlavičce střídajícího Alberta Grassiho. Brescia se tak neodpoutala ze sestupových pozic, na sedmnáctou Sampdorii ztrácí bod. Parma zůstala sedmá.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:

Fiorentina - AS Řím 1:4 (34. Badelj - 19. Džeko, 21. Kolarov, 73. Pellegrini, 88. Zaniolo), Udine - Cagliari 2:1 (39. De Paul, 85. Fofana - 84. Joao Pedro), Inter Milán - FC Janov 4:0 (31. a 71. Lukaku, 33. Gagliardini, 64. Esposito z pen.), FC Turín - Spal Ferrara 1:2 (4. Rincón - 42. Espeto, 81. Petagna), Bergamo - AC Milán 5:0 (63. a 72. Iličič, 10. Gómez, 61. Pašalič, 83. Muriel), Lecce - Boloňa 2:3 (85. Babacar, 90.+1 Farias - 43. a 66. Orsolini, 56. Soriano), Parma - Brescia 1:1 (90.+2 Grassi - 72. Balotelli), Sassuolo - Neapol 1:2 (29. Traoré - 57. Allan, 90.+4 Elmas)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články